Astazi, in timp ce ma deplasam cu autoturismul personal pe o straduta din spatele blocului in care locuiesc, o persoana, probabil un copil, a aruncat de la etaj un balon plin cu apa, care a cazut pe luneta autoturismului, spargand-o in mii de bucatele. Cioburile au cazut peste copiii mei in varsta de 3 luni, respectiv 6 ani, care se aflau pe bancheta din spate in scaunelele lor. Din fericire au fost doar speriati, nu si raniti. Am sunat la Politia Locala, care m-a indrumat sa sun la Politia Municipala, iar operatorul de acolo a promis ca va trimite un echipaj la fata locului, insa au trecut cam doua ore si n-a venit nimeni.
Nu sper ca autorul va fi identificat, asa ca intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in continuare, mai precis as vrea sa stiu daca prejudiciul imi poate fi reparat de vreo autoritate sau alta entitate, iar daca da, cum ar trebui sa procedez. Nu mai am asigurare CASCO de cativa ani, am RCA valabil.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este greu dar nu imposibil sa identificati vinovatul
Daca detineti balonul exista posibilitatea sa se identifice autorul prin prelevarea probelor amprentale
Singura posibilitate de despagubire ar fi fost daca era identificat faptuitorul si formulati o plangere penala sau o actiune civila pt recuperarea prejudiciului.
Va multumesc tuturor pentru timpul acordat. Am depus plangere si m-am constituit parte civila. Criminalistii deplasati la fata locului au facute niste poze si masuratori, dar nu au prelevat probe, desi se gaseau fragmente atat din balonul care mi-a spart luneta cat si din alte baloane de alte culori cu care copilul probabil se jucase inainte. Probabil nu le-au considerat relevante. Personal nu pot indica faptuitorul fara niciun dubiu, asa ca m-am abtinut de la a acuza pe cineva.
Si nu aveti suspiciuni asupra vreunei anumite persoane ?
In discutie sunt mai multi minori care locuiesc in imobilul si pe scara de unde a fost aruncat balonul?