Buna ziua
Locuiesc la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje. Si eu si vecina de la parter ne parcam masinile sub geam. Intr-o dimineata la 5 s-a auzit un zgomot puternic si am aflat ca luneta masinii vecinei a fost sparta de o bucata de piatra, beton (nu stiu exact). Fara sa cheme o autoritate indreptatita sa constate incidentul, adiministratorul, care locuieste la etajul 2 (deasupra mea), s-a apucat si i-a schimbat luneta pe cheltuiala lui. De ce... n-am nici cea mai vaga idee. A sustinut ca e problema adiminstratiei. Dupa cateva zile a sustinut ca bucata de beton ar fi cazut de la balconul meu si ca trebuie sa-i dau banii pe reparatia pe care a facut-o, amenintand ca ma reclama la politie. Intrebarile mele sunt urmatoarele: in conditiile in care nu a constatat nicio autoritate ce s-a intamplat in realitate si respectivul a facut reparatia de capul lui, pot fi acuzata de ceva? 2. Exista o lege care spune ca cei care parcheaza langa blocuri (in spatii neamenajate, pe trotuar) isi asuma eventualele pagube?
Sper sa fi fost coerenta
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
Exista prevederi legale in vigoare care obliga reprezentantii asociatiilor de proprietari sa asigure buna functionare a partilor comune de constructii si instalatii pe intreaga perioada de utilizare imobil
Partea exterioara a imobilului,constituie parte comuna a carei intretinere si reparatie revine asociatiei de proprietari
In conditiile in care nu exista spatii special amenajate care sa fie utilizate drept spatiu parcare auto,fiecare detinator auto isi asuma riscuri=caderi accidentale de componente structura exterioara imobil,diverse bunuri aruncate de locatari
Avand in vedere aspectul ca sunteti vecini,se impune sa solutionati evenimentul cu intelegere si cu toleranta,mai ales ca si dv parcand in acelasi loc puteati sa fiti partea prejudiciata-situatie in care ati fi interpretat diferit actiunile administratorului de imobil