avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Protocol predare-primire.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Protocol predare-primire.

Din asociatia noastra compusa dintr-un bloc cu trei scari a cate 20 apartamente fiecare, o scara s-a desprins constituindu-si propria asociatie de proprietari. Personalitatea juridica a fost obtinuta pe data de 24 iunie 2009, inainte de separarea instalatiei de alimentare cu apa potabila care s-a realizat abia pe data de 23 octombrie 2009 (pana in acel moment aparatul de masura era comun). In loc sa contacteze asociatia mama in vederea incheierii protocolului de predare-primire, asociatia nou infiintata a preferat sa o actioneze in instanta motivand refuzul nostru in a incheia acest document si predarea activului si pasivului. De fapt, oficial, despre infiintarea respectivei asociatii de proprietari am aflat dintr-o adresa a Serviciului Asociatii de Proprietari, in urma unei sesizari facuta de noi.
Asadar, in lipsa separarii gestiunii facturile emise de furnizori vin in intregime la asociatia mama astfel ca suntem nevoiti sa intocmim lista lunara cu cheltuielile comune si pentru asociatia nou infiintata. Problema grava este ca cei din conducerea acesteia refuza sa-si plateasca cota parte si instiga si pe altii sa faca la fel; astfel ne aflam intr-o situatie grava in ceea ce priveste plata facturilor la furnizori.
Intrebare: cum se poate rezolva aceasta situatie? in ce lege/legi pot gasi modul de incheiere a acestui protocol? (legea 230/2007 nu da amanunte in acest sens)
Va multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: mihasi , utilizator 11:13, 5 Ianuarie 2010
N-as vrea sa fac supozitii, dar daca ei refuza sa plateasca cotele si refuza sa si faca protocolul de primire-predare a gestiunii (asa cum spuneti) probabil au suspiciuni in privinta corectitudinii calculelor si atunci doresc ca prin instanta sa obtina in prealabil impunerea unei expertize contabile sau conditionarea preluarii partii lor din gestiune numai dupa ce se face aceasta.

Asa ca altfel nu aveti decat de asteptat procesul si sa vedeti ce pretentii au si ce hotarari se dau.

De obicei despartirile in mai multe asociatii a primeia initiale se fac din aceasta cauza - suspiciuni la modul de administrare al condominiului si asupra corectitudinii contabilitatii. Nu cred ca faceti exceptie. N-ar fi motive ca din senin o scara sa vrea sa se desprinda. Idea e ca aceste suspiciuni n-au fost clarificate la timp si acum a venit vremea sa se complice lucrurile.
Sfatul meu: numai asociatia "mama" este parte in contractul de furnizare a apei potabile si canalizarii cu firma furnizoare. Daca celelalte scari s-au "desprins" de asociatia mare - din diverse motive, trebuiau sa-si ia masuri de continuarea furnizarii serviciilor si utilitatilor (banuiesc ca toate facturile vin la dvs.). In acest sens eu va inteleg deoarece chiar acum cunosc un caz similar, dar fiind blocuri diferite - asociatii diferite, desi facturile sunt comune, anexele la factura sunt intocmite separat. Oricum oamenii se inteleg!
Daca nu se poate rezolva amiabil chestiunea platii apei potabile consumate - pana la definitvarea protocolului ( deh, or fi ceva probleme si pe-acolo...) trebuie sa notificati asociatiile desprinse ca veti merge la furnizor, ca o sa le sa explicati in scris cum sta treaba si ca veti solicita furnizarea apei numai pentru scara/asociatia "mama" - in contextul desprinderii voluntare a celorlalte scari. Ei, atunci probabil ca cineva v-a trebui sa faca ceva sau sa-si mai tempereze avantul la actiuni de insigare...
Daca aveti nevoie de un model de Protocol, dati-mi o adresa valida de mail pe un mesaj privat si va trimit imediat unul - folosit la noi la Iasi.
Multumesc, tocmai de acest model de protocol as aea nevoie. Adresa mea este
constantin.asandei@yahoo.com
Inca o data va multumesc!
pentru elga50
Intr-un fel aveti dreptate in ceea ce priveste suspiciunea. Dar de ce nu accepta rezultatul controlului financiar al gestiunii efectuata de comisia de control abilitata de primarie? Acest lucru alimenteaza suspiciunea noastra ca vor sa lase datoriile ce le revin (si sunt destule!!!) asociatiei mama. Si motive ar avea atat presedintele cat si administratorul.
In mesajul initial nu ne-ati spus ca s-a facut un control financiar al primariei, dar daca aveti motive sa aveti suspiciuni e cazul sa va inarmati cu argumente pentru proces si sa dovediti acolo ce trebuie sa dovediti, astfel incat pagubele sa fie impartite echitabil.

Alte discuții în legătură

Separare asociatie proprietari mirelahanganu mirelahanganu Buna seara. Intampinam o situatie delicata in sensul ca la data de 04,09,2017 am dobandit personalitate juridica . Suntem o Asociatie de Proprietari nou ... (vezi toată discuția)
Desprindere de asociatia mama 123321123 123321123 BUNA ZIUA! NE CONFRUNTAM CU URMATOAREA PROBLEMA: -NE-AM INFIINTAT CA ASOCIATIE DE PROPRIETARI PE O SCARA DE BLOC CU O PARTE DIN ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie ONOFREIIBOIKA ONOFREIIBOIKA Sunt presedintele unei asoiatii de proprietari cu 4 scari de bloc. Una dintre ele a pornit procedurile de desprindere de asociatia mama fara nici o anuntare in ... (vezi toată discuția)