avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Separare asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Separare asociatie proprietari

Buna seara. Intampinam o situatie delicata in sensul ca la data de 04,09,2017 am dobandit personalitate juridica . Suntem o Asociatie de Proprietari nou infiintata. Fostul Presedinte al Asociatiei de Locatari ( care odata cu noi a facut Asociatie de Proprietari pe 3 scari din 5 cate are blocul ) refuza sa ne predea gestiunea si fondul de rulment. Ne-a transmis ca incepand cu luna Octombrie nu ne mai plateste facturile dar nici bani nu ne va da pana in momentul in care ne vom separa cu apa ( avem contor comun cu scara B - noi fiind scara C si el fiind Presedinte acum la Asociatia de Proprietari scarile B D si E. Scara A s-a separat acum 4 ani. In ceea ce priveste bransamentul la apa mentionez ca am facut toate demersurile necesare dar suntem in asteptare pentru avizul de principiu de la Apa Nova . Mai avem nevoie de de Certificat de Urbanism de la Primarie + alte documente... in concluzie nu depinde de noi. I-am sugerat inclusiv sa facem un acord de plata pentru apa ( ne obligam sa ne platim consumul la el pana se rezolva cu bransamentul ) dar nu vrea.Ce putem face ? Ne vom trezi in situatia in care avem facturi de plata si nu o sa avem bani. Daca-l dam in judecata ce sanse de castig vom avea?
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
mirelahanganu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirelahanganu , utilizator 19:12, 16 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura in instanta este de durata
Era necesar ca anterior demararii demersurilor pentru obtinerea personalitatii juridice sa incheiati un acord de principiu cu drepturi si obligatii reciproce
Initial notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia punerii la dispozitie a documentelor si fondurilor aferente asociatiei dv-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Daca presedintele de asociatie staruie sa refuze predarea documentelor si a sumelor care revin de drept asociatiei nou infiintate,,ramane sa parcurgeti procedura in instanta de judecata
Noi am infiintat asociatia fara acordul lui. Deci nu ne ar fi semnat nicio hartie inainte de infiintare. Mai mult s a bagat peste dosar la judecatorie si a sugerat sa ni l respinga. Am avut 3 termene pana ne am infiintat. Deci ii trimitem notificare?
In mod normal, furnizorul de apa nu trebuia sa va de-a acceptul de desprindere pana nu se facea bransamentul la apa.
Ei, acum dvs. trebuie sa va intocmiti un protocol de desprindere de asociatia mama. In acest protocol trebuiec gasite atat banii din fond de rulment, cat si ce debite mai aveti pe-acolo.
Deoarece consider ca sunteti oameni seriosi, trebuie sa va intelegeti ca si pana acum, adica gestiunea apelor sa o faceti la comun. banuiesc ca nu o sa mai dureze mult formalitatile.
Practic, eu va sfatuiesc sa mergeti la un loc cu celelalte scari inca 1-2 luni, in vechea formula de as. locatari - ca nu se supara nimeni, sa fiti atenti la sumele repartizare si cand sunteti gata si cu apa, intr-o zi mergeti si incheiati contracte de furnizare impreuna , la toti furnizorii. Cei care au de incasat Fd. de rulment sa aiba toate cheltuielile repartizate la zi - la vechea asociatie.
Succes!
Buna seara, furnizorul nu ne separa pana nu avem hotararea judecatoreasca . Asta este conditia esentiala - cititi pe site-ul Apei Nova. Va multumesc pentru sfaturi insa chiar si asa seriosi cum credeti dvs. ca suntem cu totii nu gasim intelegere. Rog un moderator sau un avocat daca cunoaste calea legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impas la protocolul intre 2 asociatii de proprietari bsb1975 bsb1975 Buna ziua, La sfarsitul anului am reusiat sa ne infiintam o asociatie de proprietari doar pe scara noastra. Dupa lungi discutii presedintele asociatiei ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari iudith iudith Sunt reprezentantul legal al unei asociatii de proprietari, bloc ce are mai multe scari, iar una dintre ele doreste sa se separe de asoctia mama si sa devina ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie ONOFREIIBOIKA ONOFREIIBOIKA Sunt presedintele unei asoiatii de proprietari cu 4 scari de bloc. Una dintre ele a pornit procedurile de desprindere de asociatia mama fara nici o anuntare in ... (vezi toată discuția)