avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere copil de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere copil de catre tata

Buna ziua! As dori si eu un sfat. Sunt insarcinata cu un barbat de care m-am despartit si pe care nu il mai vreau in viata mea. Initial, nu i-am spus de copil, apoi a aflat si desi am sustinut ca nu este al lui, insista ca nu crede si isi doreste foarte mult sa ne impacam si sa recunoasca copilul, ba chiar sa ne mutam impreuna. Eu nu pot sa accept acest lucru, dar nu stiu cum sa procedez. Ce se poate intampla daca nu il chem la declararea copilul si nu va fi trecut pe certificatul de nastere? Care sunt riscurile? Credeti ca e mai bine sa il las sa il recunoasca si sa plateasca pensie alimentara, adica sa aiba atat drepturi, cat si obligatii asupra copilului? Va rog sa ma ajutati. Multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
jenni, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:55, 17 Mai 2018
Buna ziua,
Daca este TATAL COPILULUI atunci anuntati-l sa-si recunoasca copilul.
Indiferent de problemele dumneavoastra cu el COPILUL este mai important si ARE DREPTUL SA AIBA TATA NU O LINIE pe certificatul de nastere, sa se expuna jignirilor si rasului celorlalti copii.
Va trebui sa va ganditi IN PRIMUL RAND LA COPIL SI APOI LA DUMNEAVOASTRA DIN MOMENT CE ATI ACCEPTAT SA IL AVETI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Paternitate laura_elena laura_elena Buna seara. Am si eu mai multe nelamuriri juridice si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Sunt insarcinata in 38 de sapt si urmeaza sa nasc. Nu-s ... (vezi toată discuția)
O sa fiu o mama singura Robi1234 Robi1234 Buna ziua,as avea si eu o intrebare eu am ramas insarcinata cu un barbat ne cunoastem de foarte putin timp si nu vrea sa aiba nici o responsabilitate fata de ... (vezi toată discuția)