avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna seara. Am si eu mai multe nelamuriri juridice si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Sunt insarcinata in 38 de sapt si urmeaza sa nasc. Nu-s casatorita cu tatal copilului si nici nu am intentionat vreodata sa oficializam relatia. De cand a aflat ca sunt insarcinata ma jigneste si face acuzatii cu privire la sexualitatea mea motivand in acest mod va putea sa imi ia copilul. Eu am domiciliul in Cta. As dori sa stiu unde ne va indica instanta sa facem testul de paternitate ( pt ca el isi doreste acest lucru, eu i-am zis ca nu doresc nimic de la el nici numele lui nici pensie alimentara) si daca eu ca mama nu doresc acest lucru cum il pot impiedica? Tatal este un tip violent verbal si care m-a amenintat constant in acest sens am depus si plangere la politie. Legal poate fi vreo cale prin care sa ma lase in pace pe mine si pe copil? va multumesc
Cel mai recent răspuns: laura_elena , utilizator 22:13, 23 Decembrie 2012
Nu-l luati in seama, aveti mai multa grija de dvs in perioada asta. Daca se manifesta violent.. va umareste, va ameninta etc, faceti plangere la politie. Doar ca va jigneste nu e un motiv pt ca instanta sa emita un ordin de restrictie si protectie.
Pt jigniri/ calomnii/ si alte asemenea il puteti chema pe individ in judecata pt a- cere daune, dar aveti de dovedit si nu stiu cat va arde.

In privinta copilului, nu aveti cum sa impiedicati ca tatal sa il recunoasca. Dupa si daca il va recunoaste va veti judeca pt autoritate parinteasca, domiciliul copilului, pensie.
Nu aveti de ce va face griji in ce priveste domiciliul copilului, nu mai credeti in amenintarile lui, indiferent la ce se refera , nu va castiga copilul la domiciliul si sub autoritatea sa.
multumesc mult ptr raspuns. nu as vrea sa aiba nici o tangenta cu copilul nici el nici fam lui vreodata pt ca ar distruge un suflet nevinovat. sunt de ultima speta si imi pare rau ca nu am vazut de la inceput, macar nu ii spuneam ca sunt insarcinata si nu afla niciodata
Daca el nu va recunoaste copilul nu veti avea probleme.
Ca sa il recunoasca trebuie si acordul dvs.
adica daca eu in certificat nu voi trece numele lui ci doar o liniuta, in cazul in care intenteaza proces pt paternitate el daca eu nu sunt de acord nu se va putea?? adica instanta nu ma va obliga sa faca copilul acest test?
Ba da, doamna, daca el vrea, nu puteti scapa de el.
Cititi raspunsul d-nei gi_jane2

Alte discuții în legătură

Test de paternitate laura_elena laura_elena buna ziua, am si eu o intrebare. sunt din cta si ma paste un proces de paternitate c fostul prieten. Va rog sa ma informati si pe mine unde se face acest test ... (vezi toată discuția)
Drepturi/custodie/recunoastere tata copil inca ne-nascut ContSters183675 ContSters183675 Pe scurt, prietena mea este gravida si va tine copilul insa a considerat ca eu nu \"VOI AVEA NICI UN DREPT\" la tot ce se va intampla. Din ce am citit nu ... (vezi toată discuția)
Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ... Sorina Neacsu Sorina Neacsu Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil ... (vezi toată discuția)