avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURI/CUSTODIE/RECUNOASTERE tata copil inca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURI/CUSTODIE/RECUNOASTERE tata copil inca ne-nascut

Pe scurt, prietena mea este gravida si va tine copilul insa a considerat ca eu nu "VOI AVEA NICI UN DREPT" la tot ce se va intampla.

Din ce am citit nu prea se poate face mare lucru pt un copil inca nenascut din acest punct de vedere dar:

- ce fac daca nu ma informeaza cand va trebuii recunoscut tatal pe certificatul de nastere?

- daca acolo va aparea liniuta, sau alt nume, sau teoretic ( chiar daca gandesc prea departe ) ea se va casatorii cu altcineva si va fi trecut numele actualului sot mai voi putea face ceva mai departe?

- stiu ca voi avea nevoie de motive si dovezi intemeiate pt a cere custodia lui in afara casatoriei corect?

- pot cere vreun drept in vreun fel?

- ideea este ca incerc sa ma informez din timp si nu stiu cum si ce sa caut pana voi ajunge poate sa cer sfaturi personale unui avocat

- pot cere un test de paternitate daca ea nu este de acord? am inteles ca sunt teste de paternitate si pt ne-nascuti.

- alte pareri?

multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
ContSters183675, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:26, 6 Iulie 2011
-il puteti recunoaste oricand dupa nastere, daca nu ajungeti la o intelegere si nu va da actele necesare, il veti recunoaste in instanta. apoi i se va schimba certificatul si veti fi trecut ca tata.
- daca se va casatori pana naste, lucrurile se cumplica- se va prezuma ca sotul mamei e si tatal copilului.
daca minorul e recunoscut de alt barbat, puteti contesta recunoasterea in instanta
- in cazul dvs, e aproape imposibil sa obtineti incredintarea celui mic. doar daca mama se drogheaza, e bolnava mintal, sau nu are nicio posibilitate de a-l creste, puteti avea castig de cauza
- veti avea dreptul de a-l vizita, de a avea relatii parintesti
- pana ce se va naste, nu e vb de un copil si nici nu aveti de ce cere test de paternitate, nu acum

poate depuneti eforturi amandoi sa ajungeti la un consens, pt binele celui mic
Dar eu ca mama, pot ramane fara custodia copilului nenascut??? M-a amenintat ca va face tot posibilul, in cazul in care nu ne vom intelege pana se naste copilul, sa ma lase fara el. In ce conditii poate face asta? Il pot impiedica in vreun fel sa recunoasca copilul? Astept raspuns! Multumesc anticipat!
nu il puteti impiedica sa-si recunoasca copilul si nici nu ramaneti fara copil dupa ce se va naste
Intai nasteti, sa va fie sanatos si mai vb de incredintare apoi. nu va faceti griji

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul recunoasterii copilului roxanytha roxanytha Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, sunt insarcinata si necasatorita, iar tatal copilului refuza recunoasterea lui...ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)
Buna ziua- tagada de paternitate GynaGeanina GynaGeanina Se poate face testul de partenitate si dupa divort,?mentionez ca peroana respectiva are 2 copii si unul nenascut din care doar un copil este al meu si trebuie ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)