avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie Crestere Copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie Crestere Copil.

Buna ziua.
Sotia mea este insarcinata si as avea cateva nelamuriri legate de indemnizatie. Situatia sta in felul urmator:
- Amandoi lucram la ora actuala, si avem vechime peste 12 luni.
-Am vrea totusi sa intru in CCC eu, tatal, iar mama sa demisioneze dupa cele 42 de zile.
Intrebari:
1 - In cazul acesta cand trebuie sa depun dosarul pt CCC ?
2 - Mai beneficiez de concediul paternal de 15(5+10) zile ?
3 - Durata CCC va fi tot de 23 de luni? avand in vedere ca mama nu lucreaza?
4 - Cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la lucru pentru a beneficia de stimulentul de insertie ? Valoarea este tot 650 lei nu?
5 - Daca as beneficia de o crestere de salariu pe perioada de dinainte de nastere, se poate ca prin actul aditional sa imi creasca salariul pentru o perioada de 6 luni sa spunem, si apoi pe baza aceluiasi act aditional sa revina la salariul actual? ( mentionat in cadrul actului ca modificarea are loc de la data de 01.xx.2018 pana la 31.xx.2018 )

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
wbo88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 23 Mai 2018
1. Dosarul se va depune in termen de maxim 60 de zile lucratoare dela data incetarii concediului de maternitate.

2. Beneficiati de concediu paternal,in conditiile mentionate de Legea 210/1999.

3. Durata va fi de 1 an si 11 luni , chiar daca mama inceteaza activitatea.

4. Cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani. Valoarea, in prezent, este 650 lei a stimulentului de insertie.

5. Se poate asa ceva.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri.
As mai avea totusi o intrebare, si anume:
Daca la locul de munca imi creste salariul pe o perioada de 7 luni ( cresterea fiind una destul de mare si va fi facuta printr-un act aditional de schimbare de functie respectiv salariu pe o perioada de 7 luni) urmand ca apoi sa revin la functia si salariul actual, este vreo problema?
Se poate lega cineva de aceasta marire cand depun dosarul pentru C.C.C. ?
Nu este nicio problema .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție 1 an și 10 luni, 650 lei, buna ziua! ... ..sorin, ..sorin, Stimulent de inserție 1 an și 10 luni, 650 lei, Buna ziua! Daca in timpul c.c.c, lucrez la vârsta de 1 an și 10 luni mai beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Vicky82 Vicky82 Stimulentul de insertie (650 lei)care i se acorda mamei daca se intorce la 22 luni ale copilului la munca si care se plateste pana face copilul 3 ani este ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului pentru tată dannyrusu dannyrusu Buna ziua, vreau sa va adresez o intrebare deoarece nimeni nu ma poate lamuri in legatura cu cazul meu. Urmeaza sa aducem pe lume un copil, mama nu este ... (vezi toată discuția)