avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ccm ramura transporturi , art 80 (salarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ccm ramura transporturi , art 80 (salarii compensatorii)

Buna ziua , as vrea sa stiu daca acesta se aplica la toate intreprinderile ce activeaza in domeniul transporturilor (ex. firmele de curierat). Daca da atunci toti angajatii beneficiaza de min. 6 salarii compensatorii conform art. 80 (ex. controlor trafic).
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 10:59, 22 Noiembrie 2010
CCM Transporturi prevede la art. 3 ca
Clauzele prezentului contract colectiv de muncă unic la nivel de ramură transporturi produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile de transporturi şi activităţi conexe din ţară, indiferent de structura capitalului acestora.


In consecinta, afirmatia dvs este corecta.
Si totusi, daca firma la care activati nu are obiectul de activitate in ramura transporturi, nu se aplica CCM ramura transporturi. Fiind firma de curierat poate are alt obiect de activitate (posta, mesagerie, sau cum le mai zice). Cred ca este bine de verificat in ce ramura se incadreaza firma si nu activitatea salariatului.
Excelenta observatia d-lui pneagu.
Trebuie sa verificati ce cod de activitate are firma.
Incadrarea la obiectul de activitate in ramura transporturi depinde de modul in care s-a inregistrat cu declaratia pentru risc si accidente si de numarul de salariati care sunt ocupati cu aceasta activitate , pentru ca daca firma are 11 salariati din care doar 5 lucreaza in acest domeniu de activitate , restul fiind vanzatori sau agenti de vanzari , atunci nu se aplica CCM din ramura transporturi .
Daca cifra de afaceri este alcatuita predominant din activitatea de transport atunci firma este considerata o firma de transport .
Va multumesc ! sper sa am noroc in discutiile cu sefii .

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului-concediere adrian.n adrian.n Urmesa sa fiu concediat pe motiv restructurarea postului din motive neimputabile angajatului, firma are peste 21 angajati dar nu are incheiat contract colectiv ... (vezi toată discuția)
Ccm nivel ramura gentilom gentilom La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele ... (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)