avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul taximetristilor?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul taximetristilor?

ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist?
Cel mai recent răspuns: rusu_costelpn , utilizator 20:49, 7 Iunie 2008
bobo24 a scris:

ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist?


Are contract de munca??Este calificat??
are contract, este calificat. intrebarea este daca se aplica salariul prevazut de ccm la nivel de ramura transporturi sau ccmn
Se aplica nivelul salariului din CCM la nivel de ramura (transporturi). Este mai favorabil (daca tin bine minte, era 700 RON pentru un program de 170 ore/luna).
asta e ratiunea? ca este mai favorabil?
Salariul de bază minim brut la nivelul ramurii transporturi, valabil din data de 1 ianuarie 2008 şi negociat pentru un program complet de lucru de 170 ore medie/lună, este de 700 lei, adică 4,12 lei/oră, salariul fiind stabilit fără alte sporuri, adaosuri ori indemnizaţii incluse în acesta , conform CCM la nivel de ramura de transporturi pe anii 2008 - 2010.
La stabilirea salariilor de bază minime brute pentru fiecare categorie de salariaţi vor fi adoptaţi coeficienţii minimi de ierarhizare stabiliţi la art. 41, pct. 1 din acest contract colectiv de muncă.

In anexa nr.5 al CCM la nivel de ramura de transporturi sunt prevazute unităţile la care se aplică contractul colectiv de muncă unic la nivelul ramurii transporturi, în care organizaţiile sindicale semnatare au membri.
In cazul in care unitatea la care lucrati nu este inclusa in aceasta lista, atunci este aplicabil salariul minim prevazut de CCMN pe anii 2007 - 2010 (salariul minim fiind de 600 lei).



Alte discuții în legătură

Ccm nivel ramura gentilom gentilom La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de ramura mirela onea mirela onea Buna ziua As dori sa intreb daca exista obligativitatea sa respectam (ca firma) contractul colectiv la nivel de ramura, daca nu suntem afiliati la nici un ... (vezi toată discuția)
Coef min de ierarhizare ccm la nivel national sau la nivel de ramura? alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu nelamurire. Societatea noastra are CCM de anul trecut, iar ca obiect de activitate remorcajul si legarea/dezlegarea navelor. Pana sa ... (vezi toată discuția)