avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inmatriculare Auto cu probleme.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inmatriculare Auto cu probleme.

In 2014 am cumparat o masina de la o persoana ( intermediar ) care nu este proprietarul in acte al autoturismului. Nu mi s-a dat fiscal ( mai pe scurt am luat teapa, vechea duma a mai mers inca o data "iti trimit fiscalul in 2 zile" ), iar eu nu am bagat masina la primarie.
Acum vreau sa o inmatriculez dar nu prea stiu cum.

In urma cu 1 an de zile proprietarul din acte m-a contactat ca sa-mi spuna ca are 3 amenzi de rovigneta pe numele lui si ca trebuie sa le platesc ,altfel voi avea probleme cu politia din cauza masinii. Nu am fost nesimtit si i-am trimis omului banii pe amenzi, mi-a dovedit ca a platit si ca amenzile erau reale si nu a incercat sa stoarca niste bani de la mine .
Am ramas in relatii bune cu el si mi-a spus ca el a radiat masina fiscal in 2011 si ca nu are datorii la primarie sau fisc. Proprietarul mi-a spus ca vrea sa ma ajute sa inscriu masina pe numele meu cu orice e nevoie. Vrea sa scape de povara.

Intrebarea mea este :
Pot face un nou contract de vanzare-cumparare sau fisa de inmatriculare direct cu proprietarul si dupa sa mergem la el la primarie si poate reusim sa ne stampileze pe contractul / fisa cum ca dansul nu este dator statului si eu cu acel contract care acum am inteles ca are rol si de certificat fiscal sa pot inscrie masina pe numele meu ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
AYF1, utilizator
Cel mai recent răspuns: AYF1 , utilizator 18:56, 19 Mai 2018
Va confruntati cu sitatie delicata
Chiar daca incheiati document achizitie auto cu proprietarul din CIV acesta nu mai poate sa va prezinte certificat fiscal deoarece singur confirma a radiat masina fiscal in 2011
Si ce posibilitate as mai avea sa inmatriculez masina in Romania pe numele meu in afara de a o inmatricula pe Bulgaria si apoi din nou in Romania ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2018
AYF1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto fara certificat fiscal diana1811 diana1811 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie legat de situatia urmatoare: Am cumparat o masina de la un intermediar (persoana nu este trecuta ... (vezi toată discuția)
Cine avea obligatia de a plati impozitul auto ? nu am certificatul fiscal pt masina Nelu Zoltan Nelu Zoltan Am cumparat in urma cu aproape un an o masina, care ulterior am aflat ca \\"nu o pot inmatricula\\" Proprietarul in cartea de identitate si talon ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare masina Alex4u Alex4u Buna dimineata:(( am si eu o intrebare daca am facut o prostie sau nu:( am cumparat o masina de la un al 3-lea intermediar povestea\\" Proprietar Ion Vrancea ... (vezi toată discuția)