avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minor si pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minor si pensia alimentara

Am si eu o nedumerire. Fosta concubina m-a dat in judecata pentru pensia alimentara si stabilire domiciliu minor. S-a efectuat ancheta sociala la mine deoarece pe ea nu au gasit-o. Am depus intampinare, de asemeni i s-a trimis si ei insa nici la adresa declarata de ea ulterior nu a fost gasita. I s-a trimis a doua oara intampinarea si la fel este de negasit,plicul intorcandu-se la judecatorie. Ce se poate intampla acum cu procesul ?? Sau ce se va intampla mai departe . Va rog sa ma ajutati cu un sfat
Cel mai recent răspuns: ContSters472176 , utilizator 13:21, 21 Mai 2018
Teoretic ar trebui sa i se respinga actiunea.
Iar, daca dvs. ati facut cerere reconventionala prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs., ar trebui sa se judece numai cererea dvs.
In cadrul procesului va trebui audiat si copilul, Daca are varsta de cel putin 10 ani impliniti, audierea este obligatorie, Daca are sub 10 ani, audierea copilului este optionala si este la latitudinea instantei.
Da am depus si eu intampinare. Intr-adevar am cerut domiciliul copilului la mine. Insa pe parcurs m-am tot gandit daca am facut bine din urmatoarele considerente. Copilul are 4 ani nu ma cunoaste nici macar ca o persoana oarecare deoarece mama ei nu i-a spus de mine si nici eu nu am stiut unde sa o caut sa o vad. Eu am cu sotia actuala o fetita de doar 1 an . Nu stiu in ce masura ne-am descurca noi cu ea deoarece la 4 ani care-i are trebuie sa mearga la gradinita iar eu sa muncesc.Sotia nu poate pleca cu copil de 1 an zilnic 2-3 km pana la gradinita si inapoi. Ma gandesc si ca nu s-ar obisnui cu noi si nu ar putea sta fara mama si sora actuala pe care fosta concubina o are cu sotul ei

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Teoretic ar trebui sa i se respinga actiunea.
Iar, daca dvs. ati facut cerere reconventionala prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs., ar trebui sa se judece numai cererea dvs.
In cadrul procesului va trebui audiat si copilul, Daca are varsta de cel putin 10 ani impliniti, audierea este obligatorie, Daca are sub 10 ani, audierea copilului este optionala si este la latitudinea instantei.

Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
ContSters472176, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti maria v maria v Se poate obtine schimbarea domiciliului minorului la parintele nerezident pe motiv de nerespectare a hotararii judecatoresti, definitiva, intrucat parintele ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Ma aflu in situatia de a cere pensia alimentara pentru minora rezultata dintr-o relatie de concubinaj de 12 ani......pe langa pensie am cerut si ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară și stabilirea domiciliului minorului din concubinaj. ce se poate face când acțiunea este plină de minciuni spuse de mama? ContSters436518 ContSters436518 Am o fetita de 4 ani si acum fosta concubina ma dat in judecata pentru pensia alimentara si stabilirea domiciliului fetiței..in astia 4 ani fosta concubina nu ... (vezi toată discuția)