avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentară și stabilirea domiciliului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentară și stabilirea domiciliului minorului din concubinaj. Ce se poate face când acțiunea este plină de minciuni spuse de mama?

Am o fetita de 4 ani si acum fosta concubina ma dat in judecata pentru pensia alimentara si stabilirea domiciliului fetiței..in astia 4 ani fosta concubina nu ma lasat sa vad fata deloc.cand a plecat de la mine eu nu am stiut,eram la munca cand ea a luat tot din casa si a plecat.dar problema este ca nu a plecat la parinti,a plecat la alt barbat cu care mai are un copil de 2 ani,in urma cu 2 săptămâni ea a plecat de la actualul barbat care este sotul ei legitim la un var de al meu lasand fata ceea mare la parinti ei si pe celalant copil la luat cu ea..acum sa intors la actualul sot ..mare problemă este ca in tot ce a scris ea in dosarul care la depus la judecătorie a mintit in ultimul hal nu este nimic adevarat..mentionez ca ea a luat copilul care il avem si a fugit la alt bărbat care vorbeam tot timpul cand ea a fost la mine si eu eram plecat la munca..cu ce ma puteți ajuta in situația asta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
1. Formulati intampinare cand va este comunicata actiunea aratand toate cele expuse mai sus si problele ca asa stau lucrurile.
2. Solicitati stabilirea unui program de vizitare a minorului.
3. Va sfatuiesc sa va angajati avocat care sa va sprijine.
Va trebui să încercați și dvs. să dovediți cele afirmate de mama fetiței dvs. nu sunt reale și să arătați cum au stat de fapt lucrurile. Solicitați instanței stabilirea unui program de relații personale cu minora sau, dacă veți considera potrivit, stabilirea domiciliului minorei la dvs. În orice situație de acest gen se efectuează și o anchetă socială de către Autoritatea tutelară și ar trebui ca instanța să țină cont de raportul acestei anchete.
As dori sa reformulez tot ceea ce am scris ,probabil nu am fost destul de explicit. Fosta concubina vorbea cu actualul ei sot inca de cand era cu mine. In ziua cand a parasit domiciliul (eu nestiind acest lucru),ea a plecat direct la acest barbat impreuna cu copilul. Am fost impreuna cu tatal ei la politie dar ni s-a spus ca nu avem ce face nefiind legitimi. Ea nu a vrut niciodata sa imi dea o adresa sa pot vedea copilul sau sa-i trimit alocatia fetei care la momentul respectiv era pe numele meu. Datorita acestui fapt,la cateva saptamani ea a venit in vizita la mama ei. M-am dus sa-i duc bani ,haine,medicamente . Dupa o alta perioada a fost si la tatal ei in vizita,parintii acesteia fiind divortati. De asemeni i-am dus bani si ce a mai avut nevoie pentru copil. Dupa toate a este episoade,eu nu am mai avut contact cu copilul meu. Orice relatie am.incercat sa imi fac ,ea dadea tel si mesaje cu amenintari si jigniri. In anul 2016 am cunoscut pe.cineva cu care mi-am si format o familie , La momentul de fata avand impreuna un copil minor in varsta de 11 luni si copilul concubinei de 12 ani. Aceleasi jigniri si amenintari am avut parte de la fosta concubina referitor la familia mea. In prezent fata care o am cu fosta concubina are 4 ani . Nu am mai avut nici o legatura de aproape 2 ani. Nici macar nu stie ca sunt tatal ei. Si mai am de mentionat ceva. In anul 2017,luna august, ea a venit la tatal ei cu ambii copii mai avand un copil de 2 ani cu actualul sot. In timpul cat ea a stat la tatal ei, fara sot,el fiind la munca in alta tara, si-a facut o alta relatie in afara casatoriei, cu un var de al meu. Pentru o perioada a locuit acolo cu copilul cel mic,cea mare care o are cu mine,a lasat-o la tatal ei. Dupa cateva saptamani s-a reantors la sotul ei legitim. Nelamuririle mele sunt urmatoarele : - Cum mi se poate cere dupa 2 ani de zile o alocatie pe care eu i-am dat-o personal fostei concubine, cum mi se poate impune o pensie alimentara si cheltuieli de judecata tinand cont ca eu nu lucrez (traim din indemnizatiade stat a sotiei ) si cum se poate cere ca eu sa renunt la toate drepturile asupra copilului ,dar in schimb sa imi poarte numele si sa o asigur financiar in functie de nevoile care le are. Eu nu imi doresc un program de vizita tinand cont ca fata zice altcuiva tata iar eu am familia mea. Cu ce sfat ma puteti ajuta in acest caz? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
ContSters436518, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum mi se poate cere dupa 2 ani de zile o alocatie pe care eu i-am dat-o personal fostei concubine,


Trebuie sa dovediti ca i-ati dat-o, altfel sunteti bun de plata ca trebuie sa i-o dati


cum mi se poate impune o pensie alimentara si cheltuieli de judecata tinand cont ca eu nu lucrez (traim din indemnizatiade stat a sotiei )

Pentru ca e si copilul dvs si ii datorati intretinere si nu se tine cont ca nu munciti daca sunteti apt medical de munca. Veti fi obligat de la data depunerii cererii, iar pensia se va raporta la salariul minim pe ec.
Chletuieli de judecata datorati daca pierdeti procesul. Nu platiti, puteti fi executat silit pe bunuri daca nu munciti.


si cum se poate cere ca eu sa renunt la toate drepturile asupra copilului ,dar in schimb sa imi poarte numele si sa o asigur financiar in functie de nevoile care le are. Eu nu imi doresc un program de vizita tinand cont ca fata zice altcuiva tata iar eu am familia mea.

Daca dvs nu vreti sa va vizitati copilul e problema dvs, de aia poate obtine ca singura sa exercite autoritatea parinteasca, dar asta nu inseamna ca nu veti mai datora intretinere.

Comportamentul mamei in casnicia sa e irelevant pentru discutie
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Pensia de intretinere nu trebuie sa o dati din urma cu doi ani, ci doar din momentul in care va cere acest lucru in instanta .La stabilirea pensiei de intretinere , sa declarati ca mai aveti un copil in intretinere si sa depuneti dovada. Pensia va fi atunci 16,6 % din venit ( la dumneavoastra din venitul minim pe economie daca nu lucrati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare poze minor pe internet de catre straini fara acordul mamei ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea situatie.... Dupa multe incercari de a pune capat unei casnicii esuate am luat hotararea sa fac pasul decisiv si am ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere omama omama Buna ziua,am divortat in 2012,dupa pronuntare instanta a decis ca minorul sa ramana la domiciliul tatalui,iar eu sa platesc o pensie de intretinere de 1/4 din ... (vezi toată discuția)
Vizita minor Anairam94 Anairam94 La vizita minorei s-a sesizat ca mama este plecata în străinătate , iar minora este în grija părinților concubinului mamei. Este normal ? Nu s-a stabilit ... (vezi toată discuția)