avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... publicare poze minor pe internet de catre straini fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

publicare poze minor pe internet de catre straini fara acordul mamei

Buna ziua!

Va supun atentiei urmatoarea situatie....
Dupa multe incercari de a pune capat unei casnicii esuate am luat hotararea sa fac pasul decisiv si am divortat. Ce m-a determinat sa fac asta : faptul ca sotul si-a parasit domiciliul conjugal si implicit abandonat copilul dupa care am fost sunata de catre amanta sotului sa imi confirme ca are o relatie cu el si sa se asigure ca ne-am separat.
Inainte de divort am inceput sa primesc in mod repetat si deranjant mesaje de pe telefonul fostului sot in numele lui si al concubinei cum ca ei sunt la munte si petrec momente f intime....
A urmat divortul. Am divortat dupa care fostul sot s-a mutat cu fosta amanta devenita actuala iubita.
Rezultatul divortului : custodie comuna , copilul in intretinerea mamei si la domiciliul ei, (citez din hotararea de divort : avand in vedere varsta frageda a copilului de 2 ani si 4 luni instanta hotaraste ca se impune prezenta continua a mamei), nu este stabilit program de vizitare, pensie alimentara 300 lei pe luna.

Dupa aceastea fostul sot impreuna cu concubina lui (femeie cu 6 ani mai mare divortata si cu un copil de 12 ani care este in intretinerea tatalui) au inceput sa publice colaje facute din pozele lor impreuna si cu copilul meu minor pe "mult apreciatul" site de socializare FACEBOOK.

Probleme mele sunt urmatoarele :
1. Are voie concubina sotului sa publice poza copilului meu pe pagina ei de facebook doar cu acordul tatalui avand in vedere ca eu nu sunt de acord ca mama ca ei sa se prezinte in fata tuturor pe internet ca o familie ce nu sunt?
2. E justificata lipsa lui de interes fata de copil prin faptul ca refuza sa plateasca pensie alimentara (au trecut 3 luni) in conditiile in care din modul lui de viata (ce reiese din pozele publicate pe facebook) este unul foarte activ si foarte prosper..? Mentionez pana acum 2 saptamani nu a avut serviciu fiind intretinut de actuala concubina care in speranta de a-l lega de ea l-a inscris si la facultate , ea platindu-i facultatea?
Concret : Barbatul acesta sustine urmatoarele : nu am luat inca salariu ca sa platesc pensie! Intrebarea mea este: si atunci cum ti-ai permis sa iti platesti facultatea, cum iti permiti sa locuiesti in Bucuresti cand nu ai o casa a ta si din ce traiesti zilnic? Concluzia mea : ESTE UN INTRETINUT!

Ce pot face in sensul asta?
1. Cu privire la publicarea pozei de o straina a pozei copilului meu (fara acordul meu si doar cu acordul tatalui , copilul locuieste cu mine iar tatal copilului cu amanta);
2. Cu privire la neplata pensiei? codul penal incadreaza fapta ca infractiune grava iar pedeapsa este inchisoare de la 1 la 3 ani.

Multumesc anticipat!

O seara minunata va doresc!
Cel mai recent răspuns: ContSters137674 , utilizator 21:52, 12 Decembrie 2012
Tatal mie imi pare ca are dreptul de a-si da acordul si nu cred ca aveti ce sa faceti.

Referitor la neplata pensiei de intretinere legea va da dreptul de a face plangere penala daca el are venituri si este de rea-credinta.
Inseamna ca e minunata legea dupa care traim in tara asta.....adica vine o femeie si se baga in viata noastra.....dupa care colac peste pupaza legea ii permite sa si publice poza fetitei mele de 2 ani pe internet. Inseamna ca risc ca daca si de asta se desparte fostul sot, urmatoarea sa faca la fel....si avand in vedere trecutul lui glorios....sa ma astept la sute de astfel de poze publicate asa....aiurea.

Minunat, oricum va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
ContSters137674, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am următoare situație . părinți divortati, copil ... alegbob alegbob Buna ziua ! Am următoare situație . Părinți divortati, copil minor in vârsta de 3 ani . Concubina tatălui postează pe facebook poze cu copilul , pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alina53 alina53 Buna..sunt nou pe acest forum,si as avea si eu o intrebare (sau mai multe) sunt divortata de 8 ani ,cu un copil de 7 ani, fostul meu sot este recasatorit in ... (vezi toată discuția)