avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot cere o copie dupa o declaratie? sau macar un numar ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot cere o copie dupa o declaratie? sau macar un numar de inregistrare?

Am fost oprit pe strada si intrebat despre un incindent din zona. Ca un bun cetatean am vrut sa ajut..si am ajuns la sectia de politie unde am dat o declaratie. Peste 4 zile am primit in schimb o amenda acasa , de la aceeasi sectie de politie, o amenda pentru tulburarea linisti publice, consum de alcool si insultarea politistilor. In afara de datele mele, locul de pe amenda cat si motivul sunt inventate. Ma gandesc sa fac o contestatie si ma cred ca daca as avea si declaratii as putea justifica de unde au datele mele. Cei de la politie nu au vrut nici macar sa se prezinte, cand i-am intrebat de amenda si mi-au spus ca imi fac un favor mare spunandu-mi ca pot face contestatie. :( . Ce sanse am sa castig contestatia amenda neefind semnata iar la martor scrie "ora tarzie". Va multumesc pentru orice eventual sfat.
Cel mai recent răspuns: Alexm85 , utilizator 18:24, 3 Noiembrie 2009
In masura in care va puteti dovedi nevinovatia,raportat la cere inserate in procesul verbal,prin probe cu acte,martori sau prinalte mijloace de proba,formulati in termen de 15 zile de la semnarea/primirea procesului verbal contestatie impotriva sanctiunii aplicate.Contestatia o puteti formula la instanta competenta teritorial.
Nu ne-ati descris incidentul avut in zona? Ati luat parte la el sau ati fost un simplu martor?
Este normal sa faceti contestatie in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie. Datele dvs. le -au luat din declaratie , cel putin asa rezulta din cele aratate de dvs. La instanta veti veni cu probe, iar politia , deasemenea va prezenta, inclusiv declaratia dvs.
Succes!
Incidentul din zona nu are nici o legatura cu ce scrie in amenda. La incident am fost un simplu martor.
Copie de pe declaratia data la politie nu o sa obtineti sub nicio forma, avand in vedere conduita lor! Totusi, daca ati retinut vreun numar de dosar (in care ati dat atunci declaratie) puteti solicita o adresa din partea politiei din care sa reiasa partile din dosar si eventual martorii; important este sa va faceti o proba din care sa rezulte prezenta dvs la politie pentru a da declaratie. Sincer nu prea cred ca va vor da vreodata ceva!
Oricum, trebuie sa contestati pvul prin care ati fost amendat. Solicitati instantei sa ceara de la politie toate documentele care au stat la baza incheierii pvului. Mai solicitati in mod expres sa prezinte dovada ca politistul care v-a aplicat amenda se afla in misiune in acea seara si in acea zona. Consultati dispozitiile O.G. 2/2001 si mai vedeti daca nu cumva exista niste nulitati absolute in pv. Succes!
Model de plângere contravenţională
Domnule Preşedinte,

Subsemnatul(a) [__________________________________________________], identificat cu C.I. seria [__________________________________________________], nr. [__________________________________________________] domiciliat(ă) în [__________________________________________________], formulez următoarea:

Plângere contravenţională

Împotriva procesului-verbal de contravenţie nr. [__________________________________________________], din [__________________________________________________], încheiat de [__________________________________________________]

Solicit:

1. Constatarea corectitudinii [__________________________________________________] (acţiunii reclamantului)

2. Inexistenţa faptei reţinută de organul constatator.

3. Anularea procesului-verbal sus-menţionat.

Motivare:

În fapt, [...] (se expun, pe larg, împrejurările în care a fost sancţionat reclamantul şi motivele de anulare ale procesului-verbal, începând cu motivele de formă şi terminând cu cele de fond.)

În drept, întemeiez plângerea pe dispoziţiile ...

În dovedirea prezentei înţeleg să mă folosesc de proba cu acte şi martorii: [__________________________________________________], [__________________________________________________], [__________________________________________________], [__________________________________________________], [__________________________________________________].

Data [__________________________________________________]

Semnătura, [__________________________________________________]

Domnului Preşedinte al Judecătoriei [__________________________________________________].





acest model de plangere este bun??

Alte discuții în legătură

Cum procedez pentru a formula plangere impotriva unui proces verbal de contraventie? sallsa sallsa Am primit acasa prin posta o amenda de la politia sect.6 sect 2 o amenda fiind specificat ca: \"a refuzat sa dea relatii privind stabilirea identitatii sale, ... (vezi toată discuția)
Model contestatie amenda ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Va rog daca se poate cat mai repede sa primesc si eu un model de contestatie amenda ratb, stiu ca mi-ati dat un model intr-o discutie acum cateva zile dar nu ... (vezi toată discuția)
Model contestatie proces verbal amenda itm AndreeaS AndreeaS buna ziua, va rog, poate cineva sa ma ajute cu un [b]model de contestatie la un proces verbal de amenda de la itm pentru neincheierea in forma scrisa a ... (vezi toată discuția)