avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doresc sa fiu informat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doresc sa fiu informat

Buna ziua!
O sa trec direct la subiect. Pe data de 15 ale lunii prezente am acrosat un pieton sub influenta alcoolului (0.84 alcoolemie in aerul pur respirat), acesta se afla pe mijlocul carosabilului care face legatura intre doua sate (camp deschis) neiluminat, nu avea vesta refelctorizanta sau haine deschise la culosre. Iar probabil cand m-a vazut s a sperist, s-a dezechilibrat si a patruns pe sensul meu de mers, l am evitat cat am putut de mult dar tot l am acrosat cu oglinda de pe partea stanga (el se deplasa pe sesnul opus de mers dar pe mijlocul carosabilului). Pe moment m am speriat mi am facut tot felul de filme am crezut ca sunt eventualii hoti care in aceasta perioada umbla so sparg case si masini in zona din care ma aflu, am oprit am coborat cu prietenul meu (martorul) si l am vazut stand pe marginea drumului i ar atunci s a instalat panica, primul gand a fost sa merg direct la postul de poliție
Din satul din apropiere sa anunt incidentul si asa am si facut dupa care ne am intors la locul faptei. In urma incidentului mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare din culpa si mi a fost retinut permisul dar cu dreptul de a conduce pe baza unei dovezi. Acesta nu are zile de spitalizare (nici macar 24 de ore ), are o fractura de glezna si urme pe mana stanga. Iar acum dansul are pretentii la bani (am discutat cu el si am spus ca nu-i ofer suma de bani atata timp cat sunt nevinovat. Probabil o sa depuna plangere penala.
Intrebarile mele ar fi :
1. In cazul acesta avand dosar penal in cercetare pot parasi tara in scop de job.
2. Care ar fi dezavantajele mele in situatia data.
Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Ionut9816, utilizator

Alte discuții în legătură

Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu? catalin d. catalin d. buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns ... (vezi toată discuția)
Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)