avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adaugare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adaugare nume

Ce pasi trebuie sa urmez pentru a adauga alaturi de numele sotului, pe care l-am luat dupa casatorie, si pe cel purtat anterior ?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 09:07, 21 Mai 2018
Persoana care solicită schimbarea numelui pe cale administrativă va depune o cerere la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor, denumit în continuare serviciu public, aflat în subordinea consiliului local al comunei, orașului, municipiului sau al sectorului municipiului București, în a cărui rază teritorială își are domiciliul. Cererea de schimbare a numelui trebuie să fie motivată prin unul dintre cazurile prevăzute de OG nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice și să fie însoțită de următoarele acte:
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civilă ale persoanei care solicită schimbarea numelui;
b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an;
c) consimțământul, dat în formă autentică, al celuilalt soț, în cazul schimbării numelui de familie comun purtat în timpul căsătoriei;
d) orice alte acte pe care solicitantul le consideră necesare pentru motivarea cererii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie! noaghium noaghium M-am casat. in \\"85,am Div. in 97 si am cerut la divort sa-mi pastrez numele din casatorie,ceea ce am si obtinut deoarece doream sa am acelasi nume cu fiul ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna seara. As dori, daca se poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare si tin sa multumesc anticipat. Mai intai as dori sa spun pe scurt ce ma doare. O ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume silvesterthecat silvesterthecat Buna ziua. Am si eu o nelamurire ref la schimbarea de nume. In urma cu ceva vreme am divortat, la momentul acela am ales sa pastrez numele purtat in timpul ... (vezi toată discuția)