avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie intre soti

Buna ziua! Sotul meu detine nuda proprietate a apartamentului Y in care locuim, mama lui avand dreptul de uzufruct viager. Ne dorim sa procedam astfel: eu sa cumpar jumatate din apartamentul Y iar cu banii respectivi sa ii luam mamei lui un alt apartament X pe care sa fie ea proprietara, pentru a radia uzufructul viager al mamei lui si a fi proprietari pe apartamentul Y in cote de 1/2 fiecare. Mentionez ca suntem casatoriti sub regimul comunităţii legale de bunuri. Se poate face o astfel de tranzactie intre soti? Fara sa fie nicio problema pe viitor?. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Lorice, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
X,y,z cumpără o casă. lui x i se vinde nuda proprietate a ... marifox marifox X,y,z cumpără o casă. Lui X i se vinde nuda proprietate a imobilului. Lui y cota de 1/2 din uzufructul viager iar lui z cota de 1/2 din uzufructul ... (vezi toată discuția)
Modificari intr-un contract de schimb imobiliar AAA.mag60 AAA.mag60 Ma conftunt cu urmatoarea dilema : in cazul unui schimb imobiliar , se poate adauga la clalitatea de \" cumparator a uzufructului viager \" [b] inca [/b]un ... (vezi toată discuția)