avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi are soțul supraviețuitor asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi are soțul supraviețuitor asupra proprietății soției decedate,dacă locuinta era pe numele de ei

Soția decedată avea in proprietatea sa o locuință cumpărată înainte de căsătorie cu mulți ani ,pe act scrie Necăsătorită.Ce moștenește soțul de la ea având în vedere că nu au avut copii.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 22:57, 21 Mai 2018
Depinde cu ce ramura de moștenitorii vine in concurs. Dacă erau copii, primea 1/4 din imobil. Dacă vine in concurs cu parintii soțului si frății acestuia primește 1/2 din avere...
Având în vedere că de cuius (decedatul) nu are descendenți, există trei posibilități:
1) dacă nu are frați sau aceștia sunt decedați, la fel și părinții: soțul supraviețuitor culege toată moștenirea;
2) dacă vine în concurs atât cu părinții cât și cu frații: culege 1/3 din moștenire;
3) dacă vine în concurs cu una dintre cele două clase: culege 1/2 din moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire. după decesul soției, soțul moștenește ceva din apartamentul ... Mariamea Mariamea După decesul soției, soțul moștenește ceva din apartamentul soției, având în vedere ca acesta era integral al soției dinainte de căsătorie? Dacă ... (vezi toată discuția)
Succesiune gheorghe marga gheorghe marga am avut un singur frate care pe 30 ianuarie a decedat.nu are copii si este casatorit de 27ani.mama traieste ,cine are dreptul sa participe la suucesiune eu ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturile sotului supravietuitor Vasile75 Vasile75 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti o parere cu privire la o succesiune: Doi soti au trait impreuna 30 de ani si au facut avere (bunuri imobile si mobile) ... (vezi toată discuția)