avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatie deschisa-probleme
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatie deschisa-probleme

In cadrul unei Directii judetene(fara compartiment specializat in achizitii),a avut loc o licitatie deschisa in cadrul careia s-au deschis ofertele,s-a intocmit un proces verbal in care s-au consemnat ofertele in ron(lei noi),dar nu s-a intocmit anexa la proces care sa cuprinda toate documentele depuse de ofertanti.Procesul verbal a fost intocmit si semnat de comisia de licitatie si de reprezentantii ofertantilor.Intrebari:
1. Constituie o problema faptul ca nu s-a intocmit respectiva anexa?
2.Daca da,ce se intampla in acest caz?
3.Avand in vedere ca Directia respectiva are doar 5 angajati,nu are un compartiment de achizitii,iar directorul aflat la conducere refuzat chemarea unei firme sau reprezentant al unei alte institutii cu pregatire in derularea de achizitii, cine putea face parte din respectiva comisie,actualmente fiind desemnati de director 3 dintre angajatii directiei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionut c , utilizator 23:02, 30 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Ce se poate face daca directorul refuza cooptarea unui expert(desi i s-a cerut )?
Raportul intermediar dupa finalizarea selectiei candidatilor inseamna un raport elaborat dupa deschiderea plicurilor cu oferte?Acesta trebuie semnat de director si de catre un expert cooptat(adica poate fi un argument prin care d-nul director poatre fi convins sa aduca pe cineva din afara care sa supervizeze)? Presedintele comisiei are vreo posibilitate legala de a contracara o eventuala atribuire ilegala dirijata de d-nul director( pentru ca una dintre oferte e batatoare la ochi-seamana de departe a paravan)?

Multumesc pentru ajutor!
P.S:situatia e deosebit de stresanta pentru ca se fac aluzii si presiuni
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ionut c, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziþii publice, procedura :achiziþia directã kyra kyra Vă rog să mă lămuriţi, ca în cazul în care aplicăm procedura de achiziţie directă, ce fel de acte justificate trebuie să conţină dosarul de ... (vezi toată discuția)
Derulare licitatiem deschise conform legii achizitiilor publice Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Stie cineva cum se deruleaza conform legii, adica conform literii legii o procedura de licitatie deschisa. Adica efectiv nu asa din practica. Eu am fost la ... (vezi toată discuția)
Comisie de licitatii medrox medrox Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de medic nutritionist pot fi obligata sa particip la licitatia de alimente pentru institutie;mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)