avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie restaurant care activeaza la parterul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie restaurant care activeaza la parterul blocului

Buna ziua,
Am si eu nevoie de o informatie: unde m-as putea adresa pentru a face o reclamatie referitoare la un fast food care activeaza la parterul blocului in care locuiesc?
Situatia pe scurt: acest fast food inregistreaza datorii la intretinere de peste 10.000 lei. Din aceasta cauza ni s-a taiat apa. Desi ar trebui sa-i afecteze, pentru ca, din cate stiu eu este ilegal sa functioneze fara apa curenta, se pare ca nu-i intereseaza, nu si-au sistat activitatea de vineri, de cand s-a taiat apa! De asemenea, desi ar trebui, eventual dati in judecata pentru recuperarea sumei restante, se pare ca presedinta blocului "s-a inteles" cu ei, si-i lasa in pace de ani de zile. Am incercat sa fac o reclamatie la DSPMB, insa se solicita date de identificare, iar patronul este o persoana destul de influenta care a avut grija sa ne ameninte (la modul grav - ca ne taie cu toporul pe fiecare in parte). Prin urmare ne este teama de ce ar putea face.
In speranta unui raspuns,
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
AlMaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlMaria , utilizator 12:45, 22 Mai 2018
AlMaria
in primul rand sesizare la politie fata de amenintarile facute, mai ales daca acestea au fost adresate fiecaruia in parte, deci veti fi mai multi care vor sesiza acelasi aspect.
Pe de alta parte , din cele prezentate de dumneavoastra, se pare ca presedintele de asociatie a uitat cine ii plateste eventualul salar si chiar daca salariul nu exista, a uitat fata de cine trebuie sa isi indeplineasca atributiile. Adunare generala extraordinara si rezolvati problema cu presedintele. La 10000lei restanta nu s-a ajuns decat prin faptul ca asociatia a permis acest lucru...in mod tacit sau netacit .
Incercati si la furnizorul de apa. Acolo ar fi trebuit sa mearga presedintele, insa se poate banui ca nu va merge, ca atare mergeti in grup cei afectati dar buni platnici. Cu acordul furnizorului si poate chiar sprijiniti de el, Se pot gasi solutii, pana la eventuala blindare a racordului de apa catre restantier.
Iar fata de amenintarile ce le-ati primit, de ce va este teama ? Amenintatorul vede ca va este teama si va continua sa ameninte. El isi apara interesele ! Corecte sau nu...pana una alta a folosit apa fara a plati si a facut asta pe spinarea asociatiei dumneavoastra, atat timp cat asociatiei intregi i s-a sistat furnizarea apei !
Luati atitudinea corecta deoarece asociatia sunteti dumneavoastra proprietarii, nu presedintii de asociatie ! Eu va doresc sa aveti succes, pentru ca la bloc fara apa curenta...este aproape jignitor si total necivilizat. Nu mai permiteti pe viitor sa ajungeti in astfel de situatii. Exista si presedinti si administratori corecti ! Triatii pe cei ce uita sa isi faca treaba corect si just !

Cu deosebita stima, Aurelian B
Va multumesc pentru raspuns. Pe de o parte aveti dreptate, trebuie luata atitudine, insa nu mi se pare corect ca aceasta atitudine sa fie luatadoar de 1-2 persoane, iar restul sa bage "capul la cutie". Am vorbit la APA NOVA, se pare ca datoria blocului este de aproape 18.000, insemnand facturi neplatite din Decembrie 2016!!! Daca se achita pe loc jumatate din aceasta suma se va da drumul la apa, cu posibilitatea de achitare esalonat a diferentei. S-a mai incercat convocare extraordinara acum cateva luni, rezultatul - o mana de locatari vorbind intre ei, deoarece nu s-a prezentat nimeni altcineva (presedinte, administrator, cenzor).
Inca odata va multumesc pentru sfaturi!
AlMaria
Nu pot sa nu pun o intrebare. Chiar exista si proprietari ce prezinta dezinteres fata de faptul ca au apa sistata ? Daca raspunsul este da...este mare pacat !
Va confruntati cu situatie delicata care s-ar putea solutiona poate prin implicarea autoritatilor-depinde de interesul partilor
Pe de alta parte
1-Unui proprietar singur ii este greu sa determine furnizorul sa actioneze intr-o anume directie-pentru simplul motiv ca raportul juridic furnizare utilitati este incheiat de catre persoane juridice ,astfel ca furnizorul nu poate raspunde cererilor unor proprietari atat timp cat beneficiarul asociatia de proprietari nu a initiat negocierea unui angajament de plata
2-Asociatia de proprietari nu are competenta sa dispuna blindarea racordului de apa catre restantier decat in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive

Aurelian Buharu
Din cate se pare, da...
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
AlMaria, utilizator

Alte discuții în legătură

Debransare apa anifb03 anifb03 Buna seara, In aceasta seara cand am sosit acasa de la servici am constatat ca nu mai am apa. Am sunat la Compania de apa si mi s-a spus ca Administratorul de ... (vezi toată discuția)
Sistarea livrarii de apa curenta catre o asociatie de proprietari motocion2004 motocion2004 Furnizorul de utilitati( apa curenta, apa menajera, gunoi) a sistat livrarea de apa curenta din cauza restantelor la plata facturilor pe care asociatia de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata esalonare apa nova bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are o esalonare a restantelor la Apa Nova ce se intinde pe o perioada de 12 luni. Mai sunt de plata acum 5 si odata cu ... (vezi toată discuția)