avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Obtinerea atestatului de traducator pe baza studiilor
Discuție deschisă în Traduceri

Obtinerea atestatului de traducator pe baza studiilor

Buna ziua,
Mai mult ca sigur s-a mai intrebat acest lucru, eu nu am gasit raspuns clar la ce as dori sa intreb.
Am terminat in 2002 liceul in limba unei minoritati, apoi in 2007 facultatea de limba si literatura germana. Acum as dori sa lucrez ocazional ca si traducator si interpret.
Care sunt actele necesare si pasii de urmat pentru a obtine atestatul? Unde trebuie trimis dosarul? Cat dureaza evaluarea? Daca am studii mai am nevoie si de examen?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:41, 30 Mai 2018
Daca vreti sa fiti traducator autorizat de Min Justitiei trebuie sa dati examen la Min Culturii (legea 76/2016).
Vreau sa traduc pentru firme, nu documente legale. Este nevoie de autorizatie de la Min Justitiei si pentru asta?
ce inseamna sa lucrati pentru firme? majoritatea firmelor de traduceri lucreaza doar cu traducatori autorizati. poate cu exceptia celor care traduc beletristica.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
adriandimitriu, utilizator
Nu m-am referit la firme de traduceri. Aș traduce pentru o fabrică de îmbrăcăminte de exemplu. Ori pentru firme de cosmetice. Documentații tehnice, catalog de produse, pagini web etc. Dar ca și PFA.
Pentru înregistrarea ca PFA vi se cere dovada calificării, toți traducătorii autorizați sunt și PFA. Poate încercați SRL, acolo nu vă trebuie atâtea documente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)
Stampila traducator- fara activitatea din art 2 din l178/97- min justitiei Lu-Ann Lu-Ann Buna ziua, Va rog, poate este cineva care sa ma indrume,deoarece nu sunt sigura de un lucru. Sunt absolventa franceza-romana si,de curand, m-am inregistrat ... (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului pentru obþinerea autorizaþiei de traducãtor Endelus Endelus buna ziua, printre actele necesare la dosar este mentionat si \"o taxa judiciara de timbru in valoare de 19 ron pentru fiecare limba pt care se solicita ... (vezi toată discuția)