avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Unde se poate depune o plângere împotriva unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Unde se poate depune o plângere împotriva unui polițist? M-am dus să-mi recuperez certificatul de înmatriculare, iar cel de la ghișeu a zis că nu se ridică gratis de la birou ca să mi-l aducă din biroul de la etaj

Bună ziua!
Joi mi-a fost retinut certificatul masinii deoarece aveam folie pe geamurile din fata. Am primit o amenda si am fost trimis in RAR pentru ca cei de acolo sa constate ca s-a remediat problema. Politistul care mi-a luat ceritifcatul mi-a zis sa rezolv la Rar vineri sau luni apoi sa vin dupa certificat. Am remediat problema si am achitat amenda vineri, iar luni m-am dus sa iau certificatul, respectivul de la ghiseu mi-a spus ca nu-l are, sa mai revin intr-o saptamana, asta dupa 3 ore de asteptare si in cazul in care eu in doua zile trebuie sa plec din tara. Astazi m-am dus din nou, la ghiseu era un individ (politist) care a zis ca el nu se ridica de la birou sa-mi aduca certificatul din biroul de la etaj gratuit, si mi-a urat drum bun. L-am rugat sa se legitimeze si mi-a spus ca nu este treaba mea, apoi l-am intrebat cum este posibil asa ceva, ca el sa-mi ceara bani pentru a-mi aduce certificatul din birou. Mi-a spus zbierand la mine desigur sa ma car, si sa revin cand imi expira dovada, ca nu-mi da certificatul.
Unde as putea semnala acest abuz si ce as putea face?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:28, 23 Mai 2018
Puteti sesiza inspectorul sef al politiei judetene in scris cu nr. de inregistrare/ data sau solicita o audienta (in zilele de audienta). Ar trebui sa detineti documente care sa va sustina punctul de vedere, altfel este vorba de cuvantul dvs. impotriva cuvantului politistului.
Nu mentionati daca aveti dovada ca vi s-a retinut certificatul de inmatriculare si ce termen are pe ea.
Dupa ce am iesit de la stimabilul care se ocupa cu eliberarea actelor, am mers direct la parter la ofiterul de serviciu sa-l intreb unde si cum se poate solicita o audienta la comisarul sef, m-a intrebat pentru ce am nevoie, i-am explicat pe scurt, si mi-a zis sa rezolv acolo la ghiseu, ca nu am ce cauta la comisar. Nu i-am mentionat faza cu "nu merg gratuit pana in biroul de sus" ofiterului de serviciu. Ma gandesc sa apelez la directia generala anticoruptie, si sa vad ce as putea face, cum spuneati si dvs este cuvantul meu impotriva cuvantului lui. Totusi impreuna cu mine era si prietena mea, deci as avea un martor al discutiei, si camere de luat vederi erau in incapere, dar nu cred ca au si sunet, ci doar imagine. Problema e ca trebuie sa-mi aman plecarea din tara din cauza lor, asta e marea mea problema, daca ii dadeam bani probabil imi dadea certificatul pe loc, dar nu vreau sa fac asta. Adica eu merg platesc amenda, dau folia jos, merg la Rar platesc si acolo, merg la politie cu actele sa ridic certificatul masinii, si primesc jigniri si mi se cere fara scrupule mita? Imi pare foarte rau ca nu mi-a venit in cap sa filmez sau sa integistrez cand am intrat acolo, dar nu m-am gandit ca o sa mi se intample asa ceva niciodata.
Dovada este valabila 15 zile.
Certificatul de inmatriculare daca este luat in acelasi judet in care locuiesti se poate elibera imediat ce ai toate actele in regula, adica amenda platita, sau pentru ce anume ti l-au luat.


Pare destul de ciudat modul prin care dvs. considerati ca vi s-a cerut mita ?!
Mai bine ca nu v-a venit ideea cu filmatul/ inregistrarea. Este interzisa in sediul politiei (este semn la intrare in sediu).
Pierdeti timpul cu DNA, dar este dreptul dvs.
Cum va sustineti punctul de vedere ? Martor, prietena ?! Se poate interpreta.
Certificatul de inmatriculare vi se restituie numai in judetul de domiciliu la termenul mentionat pe dovada de retinere. Amenda trebuie platita si dovada trimisa la politie, la agentul constatator.
Audientele la inspectorul sef sunt afisate pe geam la biroul ofiterului de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon ridicat de politie baiatul meu a uitat sa-si monteze numarul ... ClaudiaN ClaudiaN Talon ridicat de politie Baiatul meu a uitat sa-si monteze numarul pe fata (e magnetic si-l daduse jos). A fost oprit de politie, a aratat numarul si l-a si ... (vezi toată discuția)
Sectia 16 politie, 'fata-n fata cu reactiunea' laau laau Marti ora 15 trecute fix, ma prezint respectuoasa la politistul de la poarta si ii spun ca vreau sa merg in audienta la domnul comandant. - Domnul comandant ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca mi sa luat talonu auto pt lumini trebui sa ma ... Crap Crap Buna ziua daca mi sa luat talonu auto pt lumini trebui sa ma duc in Rar pt verificare lumini sau ma verifica total la tot si de unde pot ridica talonu dupa ... (vezi toată discuția)