avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa cer informatii despre niste nelamuriri intr-un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa cer informatii despre niste nelamuriri intr-un caz penal?

Pe dosar scrie:
Sedinta: 22/05/18
Ora extimata: 09:00
Complet: C.4
Tip solutie: amana cauza
Solutia pe scurt: fata de solicitarea aparatorului din oficiu. Acorda cauzei termen pana la data x C.4
Document: incheiere de sedinta.


Pot sa stiu ce inseamna c.4 si “fata de solicitarea aparatorului din oficiu”

Si mai erau si: “pana cand inculpatul va depunde actele in circumstantiere”
“Stadiu procesual: fond”
Multumesc



Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
Ana maria3798, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tanasiri25 , utilizator 11:33, 25 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C4 este completul.
S-a solicitat acordarea unui termen in vederea depunerii inscrisurilor in circumstantiere.
Iertati-ma dar nu m-ati lamurit.. ce este acela “complet” in limbajul dreptului si ce reprezinta litera si cifra aceia.. si nici cu cealalta fraza nu ati fost prea clar.. dar apreciez ca mi-ati raspuns totusi
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

C4 este completul.
S-a solicitat acordarea unui termen in vederea depunerii inscrisurilor in circumstantiere.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
In cadrul fiecarei instanțe de judecată (judecatorie, tribunal, curte de apel etc.) există mai multe secții corespunzatoare fiecarei ramuri de drept si anume: secția penala, sectia civila, sectia de contencios administrativ etc.
In cadrul fiecarei secții există mai multe complete de judecată: completul numarul 1, completul numarul 2, completul numarul 3 etc. Doar ca deobicei, acestea se scriu prescurtat (C1, C3, C4 ) unde C vine de la complet, iar 4 reprezintă numarul completului din cadrul secției respective.

Completul de judecată reprezintă un colectiv de judecători care solutioneaza cazurile dintr-o cauză data.
Cat despre a doua parte a întrebării dvs, depunerea actelor in circumstantiere presupune aducerea unor dovezi din care sa rezulte buna purtare a inculpatului in societate, in familie, la locul de muncă anterior comiterii infracțiunii. Aceste dovezi pot fi diverse, precum o scrisoare de recomandare de la locul de muncă si orice altceva din care sa rezulte ca inculpatul a avut o conduita bună înainte de a comite infracțiunea.
Instanța poate (sau nu) sa țină cont de aceste dovezi (depinde cat de solide sunt) si sa aplice o pedeapsă mai mică.

Prin urmare, apărătorul (avocat) a cerut instanței sa amane cauză (adică sa nu dea verdictul in ziua aceea) pentru a aduce astfel de dovezi.

Stadiu procesul fond înseamnă ca procesul este in prima fază a judecății si prin urmare se va da prima sentință in acel caz (bineinteles, după administrarea probelor si depunerea tuturor actelor)
Un proces are trei faze: fond, apel si recurs.
Dacă sentința data in faza de fond este numultumitoare aceasta se poate ataca la instanta superioara in grad si va incepe faza de apel a procesului. Daca si cea de-a doua sentință nu va multumeste puteți ataca din nou la urmatoarea instanță superioara in grad si va incepe faza de recurs a procesului.
Desigur ca procesul poate sa incheie in faza de fond daca nu atacați sentință sau in faza de apel daca nu atacați a doua oara.
Totodata atacarea sentinței nu garantează automat o pedeapsă mai ușoară decat cea dată inițial.

Sper ca v-am lamurit.
Va multumesc mult, ati fost extrem de clar, o zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si procedurile ioanandrei ioanandrei va rog mult sa ma ajutati : MOMENT 1 : Judecatorie , Actiune Civila ( anul 2006 ) ,Cauza neevaluabila in bani.SENTINTA data , atacabila cu RECURS. (anul ... (vezi toată discuția)
Plangere rezolutie - cale de atac PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o rugaminte. Clarificati-mi acest aspect: În urma cu un an am avut un proces in care contestam decizia Parchetului la Judecatorie. Mi-a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Apel - administrarea de noi dovezi scrise si audiere martori luciantec luciantec voi incerca sa va expun succint urmatoarea speta: in urma unui accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane si decesul celei de a ... (vezi toată discuția)