Buna ziua, as dori sa va intreb daca in data de 07.04.2018 si pe 30.04.2018 am lucrat aceste zile se recupereaza? Mentionez ca lucrez la o firma care isi desfasoara activitatea si in weekend.
Va multumesc.
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza: - compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.
sau
- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Buna ziua, am intrebat angajatorul cand o sa fie platita ziua de 07.04 (sambata) inaintea Pastelui si a spus ca aceasta zi nu se plateste sau se recupereaza pentru ca punctul de lucru este deschis sambata oricum. Intrebarea mea este: Ce pot face pentru a fii platita aceasta zi?