avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Libere legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Libere legale

Buna ziua, as dori sa va intreb daca in data de 07.04.2018 si pe 30.04.2018 am lucrat aceste zile se recupereaza? Mentionez ca lucrez la o firma care isi desfasoara activitatea si in weekend.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 29 Mai 2018
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Buna ziua, am intrebat angajatorul cand o sa fie platita ziua de 07.04 (sambata) inaintea Pastelui si a spus ca aceasta zi nu se plateste sau se recupereaza pentru ca punctul de lucru este deschis sambata oricum. Intrebarea mea este: Ce pot face pentru a fii platita aceasta zi?
Nu este obligatoirie plata ... regula este compensarea, si apoi daca compensarea nu este posibila se va plati ziua in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, zilele de sarbatoare legala se platesc compensator ... zsu62 zsu62 Buna ziua, zilele de sarbatoare legala se platesc compensator sau se acorda zi libera compensatoare doar daca sunt in cursul saptamanii?daca pica sambata sau ... (vezi toată discuția)
27.mai.2018 comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Ziua de 27. mai este libera legal , dar pica duminica, iar noi ca firma avem program de duminica,; cum procedez in acest caz pentru salarizare, ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare bugetari Castravetele Castravetele Buna ziua, Vreau sa imi tin singur indexul de ore suplimentare, sa vad daca imi sunt acordate liberele necesare. Daca exista cineva care ma poate ajuta. ... (vezi toată discuția)