avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere sau renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere sau renta viagera

va rog sa imi spuneti ce se poate face in cazulin care vreau sa fac un asemenea contract in cazul in care persoana careia vreau sa fac contract este fiul meu ,lucreaza afara dar nu stiu pana cand si vreau dupa decesul meu sa ii ramana casa.VA ROG UN RASPUNS URGENT multumesc
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 16:21, 23 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu locuieste langa dvs contractul de intretinere nu este in ordine pentru ca nu isi poate indeplini obligatiile.
Renta viagera este posibil, retineti ca in ce va priveste veniturile din renta sunt urmaribile de catre creditorii dvs, daca aveti.
Pe de alta parte daca fiul este unicul copil nu aveti nevoie nici de una nici de cealalta, oricum va mosteneste
multumesc pentru raspuns ,nu este unic ,celalalt a avut contract de vanzare cumparare cu uzufruct dar dupa ce s-a insurat relatile s-au deteliorat crunt si am reziliat contractul .In alta ordine de idei cel caruia vreau sa fac contract de intretinere nu se stie cat va sta plecat ,cand se va intoarce ,probabil nu va avea suma inscrisa in contractVa rog sa imi spuneti si mie daca dupa decesul meu va ramae proprietar si daca celalalt va avea castig de cauza la tribunal deoarece sigur va avea loc acest lucru .Stiu ca contractul de intretinere este mai bun decat cel cu renta viagera .Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine deoarece trebuie sa discut cu un notar urgent
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, nu se poate sa eliminati in totalitate unul dintre copii de la mostenire, in favoarea celuilalt. Daca la asta v-ati gandit, ambele contracte se comporta exact la fel dupa decesul dvs, sunt considerate donatii deghizate, prin urmare supuse reductiunii in favoarea copilului defavorizat in acest mod. Vedeti art. 1091 alin.4 Cod Civil in acest sens.
Discutati si cu notarul, desi consultanta juridica nu prea face parte din atributiile dumnealor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumpărare cu uzufruct viager Darmar Darmar Buna ziua! Părinții mei au dat locuința fratelui meu. Noi ceilalti frați am fost de acord cu condiția ca fratele respectiv sa ii întrețină pe ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)