avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Cu cat timp inainte trebuie depusa cererea pentru aprobarea concediului fara plata in interes peronal, pentru un administrator financiar dintr-o unitate de invatamant?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 23 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa verificati daca la nivel de institutie exista o procedura operationala privind acordarea concediilor de odihna si a concediilor fara plata, unde se va regasi termenulde depunere a unor astfel de cereri.

In practica intalnita, termenul este de 5 zile anterior datei de incepere a CFP.

Multumesc pentru raspuns.Ati putea sa-mi spuneti daca cele 5 zile sunt calendaristice sau lucratoare si care ar fi baza legala?
Baza legala o reprezintă, după caz : regulamentul intern al angajatorului sau procedura operațională de acordare a concediului de odihnă, a concediului fără plata și a altor concedii aprobata de angajator.

Practica : Cele 5 zile sunt calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna Geani0 Geani0 Daca solicit o zi din concediu de odihna,cu cat timp inainte trebuie sa-mi fac cererea,ca angajatorul sa fie obligat sa o aprobe? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in invatamant ileana_marcela ileana_marcela Buna ziua. As vrea sa stiu daca se poate acorda concediu fara plata pentru un an pentru rezolvarea unor probleme personale, conform CCM art 31 paragraf ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata maria.elisabeta24 maria.elisabeta24 daca lucrez si am contract pe perioada determinata,pot beneficia de concediu fara plata?daca da,cate luni? va rog sa-mi raspunde-ti si mie,multumesc.:) (vezi toată discuția)