Putem sa dam un dezvoltator in judecata pt ca de un an refuza sa racordeze blocul la gaze?
Anul trecut prin programul Prima Casa am cumparat de la un dezvoltator un apartament, la momentul respectiv cand am semnat contractul blocul ca si utilitati avea lumina si apa, in contract dezvoltatorul a specificat o promisiune de racordare a blocului la gaze. Nu ne-am gandit nicio clipa ca ar avea un interes sa nu ne ofere si aceasta utilitate ( pentru ca am trecut prin multe peripetii si stres cu banca am semnat fara sa avem dubii) si de un an ne tot promite ca vom avea gaze in doua saptamani. Recent am aflat ca a depus doua cereri la Distrigaz pt anulare a racordarii blocului la gaze si daca nu incepe demersurile pt racordare va expira contractul. Avem vreun castig de cauza daca il vom actiona in instanta toti proprietarii din bloc din moment ce in contract este stipulata doar o promisiune de racordare? La curent factura vine in continuare pe numele dezvoltatorului, nici aici lucrurile nu sunt in regula.
Va multumesc si astept sfaturile dvs! O zi minunata!
Totul depinde de ceea ce ati semnat.
In contractul de vanzare-cumparare incheiat intre parti trebuie sa se regaseasca conditia de racord la gaze in obligatia dezvoltatorului, in termen de ..., respectiv penalizari pentru nerespectarea acestei conditii.
Daca aveti doar o promisiune verbala, chiar instanta nu are cum sa-i impuna dezvoltatorului sa instaleze gaze.