avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de Somaj

In cazul in care esti beneficiar al celor 30% - conf ART. 72
_(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj, potrivit legii, şi care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii._
...iar ulterior, incetezi de la cel de-al doilea angajator cu acordul partilor, facand dovada la AJOFM cu decizia de incetrare, reintri in drepturile INDEMNITATIEI DE SOMAJ integrala (stabilita initial)?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2018
Johanna.72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 24 Mai 2018
Nu mai beneficiați de indemnizatia de somaj, în aceste condiții.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc! Însă, în cazul in care îți încetează și al 2-lea cim tot cu art.65?
Nici în acest caz nu beneficiați de indemnizatia de somaj.

De abia după 12 luni de activitate mai beneficiați de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj de 30% pentru angajatii cu 4 ore Denisa22 Denisa22 Am beneficiat o luna de indemnizatia de somaj, m-am angajat, am mers am declarat angajarea, dar cand am cerut actele necesare pentru cei 30%, mi s-a spus ca eu ... (vezi toată discuția)
3o% din indemnizatie somaj bub2 bub2 A-m beneficiat cei 3O% din indemnizatia de somaj,dar intre timp,ma-m angajat la alta firma unde ma-u angajat dupa o luna.Deci a-m intrerupere.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului bucur mihaela bucur mihaela Este adevarat ca un somer, care dupa 6 luni de somaj, se angajeaza ,fara ajutorul fortelor de munca, m ai beneficiaza inca 6 luni de 30% din somaj. Stiti ceva ... (vezi toată discuția)