avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj de 30% pentru angajatii cu 4 ore
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj de 30% pentru angajatii cu 4 ore

Am beneficiat o luna de indemnizatia de somaj, m-am angajat, am mers am declarat angajarea, dar cand am cerut actele necesare pentru cei 30%, mi s-a spus ca eu nu pot beneficia de ei pentru ca sunt angajata doar cu 4 ore pe zi, eventual sa vorbesc cu angajatorul daca doreste sa imi modifice contractul de munca la 8 ore pe zi. Este adevarat ce mi s-a spus?
Cel mai recent răspuns: Denisa22 , utilizator 14:36, 5 Noiembrie 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 72. - (1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
...
2. Program normal de lucru = 8 ore pe zi.
3. Asadar are dreptate AJOFM.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai primesc indemnizatia de somaj daca m-am angajat cu program de 2 ore/zi? kathyalu kathyalu Buna ziua! Sunt in somaj si astazi am incheiat un contract de munca pe per. nedeterminata pt un program de 2 ore/zi, salariu brut 175 lei.Nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
30% din indemnizatia de somaj ContSters158160 ContSters158160 Sunt in somaj si am gasit un post cu jumatate de norma.Salariul ar fi de 450 lei brut - 300 si ceva net.Somajul ar fi de 450 lei.Beneficiez de acei 30% la ... (vezi toată discuția)
30% din somaj SnowFlake SnowFlake Buna ziua, am o intrebare si anume as vrea sa stiu daca sunt in somaj si imi gasesc loc de munca, mai am dreptul la 30% din somaj pe perioada in care as fi ... (vezi toată discuția)