avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce drepturi are un acționar majoritar, și ce decizii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce drepturi are un acționar majoritar, și ce decizii poate lua dacă restul acționarilor nu sunt de acord?

Buna ziua!
Daca un om detine 51% din actiunile unei companiei poate lua orice decizie ,chiar daca restul actionarilor nu sunt de acord? Poate numi singur Consiliul de administratie si Directorul General? Se poate numi si pe el CEO sau Presedinte CA?
Daca ati putea sa imi raspundeti la aceste intrebari v-as fi foarte recunoscator .Si scuze daca nu este forumul potrivit!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SebastianC03 , utilizator 16:12, 23 Mai 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract administrator/director sp2install sp2install As dori opinii in legatura cu urmatoarea problema: un consiliu de adm.la o soc .pe actiuni are 5 membri. Din acestia 4 sunt neexecutivi iar unul este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati ale consilierilor locali ela_monika ela_monika La Radauti 5 consilieri locali sunt membri AGA la Servicii Comunale de pe langa Primaria Radauti . Desi cum am vazut si in precizarile de mai jos constat ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)