Buna ziua.am fost debransat de la reteaua electrica fara un preaviz in prealabil,am sunat la firma de electricitate si mi-au zis ca de fapt a fost trimis si confirmat cand de fapt nu am primit.mentionez ca vreau sa ii dau in judecata dar nu stiu cum as putea dovedi ca nu am primit acel preaviz.ce pot sa fac?
In instanta, nu dvs. trebuie sa dovediti ca nu ati primit avizul prealabil, ci firma de distributie electricitate trebuie sa dovedeasca ca ati fost anuntat si ati semnat de primire pentru respectivul aviz.
Este posibil sa fi fost trimis prin posta, iar postasul nu v-a gasit si v-a lasat un aviz sa mergeti sa ridicati documentul de la oficiul postal. Nu ati mers sau nu ati gasit avizul. Trebuie sa lamuriti mai intai acest aspect cu posta.
Buna ziua "Nass".
1. De regula, companiile furnizoare de utilitati (oricare ar fi aceste utilitati) nu procedeaza la "debransare" fara a respecta, in totalitate, prevederile legale in vigoare (inclusiv cele contractuale).
Ati studiat contractul de furnizare a energiei electrice ?
"Debransarea" efectiva se materializeaza dupa foarte multe zile de intarziere a platii serviciilor ce v-au fost prestate.
Probabil, v-au fost trimise si corespondente referitoare la "intarzierea la plata" (repet, probabil).
2. Aveti tot dreptul sa va revendicati drepturile in instanta.
Aceasta ar putea presupune si angajarea unui avocat (de preferinta). Deci, probabil, cheltuieli suplimentare pe care va trebui sa le suportati.
3. Va sugerez, cu toate ca nu ati mentionat aceasta varianta, incercati sa negociati cu reprezentantii companiei, furnizoare de energie electrica, o ESALONARE a datoriei curente existente.
noane
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Este o lupta surda pe care urmeaza sa o duceti,la final ve-ti constata ca v-ati luptat degeaba.Eu am demonstrat faptul ca nu am intrat inposesia preavizului cu adresa de la posta,m-am adresat prot.consumatorului,ANRE,la toti sfintii,totul constituie un cerc vicios in care tu cetateanul platitor de taxe si impozite nu ai nici o protectie din partea celor platiti din banii tai.Am constatat ca exista "cardasie institutionala "intre furnizorii de energie si exact cei care trebuie sa ne protejeze de abuzuri pe noi cetatenii .Daca aveti dubii asupra celor spuse va pot pune la dispozitie dosarul groazei ce contine toate actiunile / raspunsurile dar in privat.Va garantez ca nu aveti sanse si asta doar pentru ca "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"cum ar spune M.bADEA