avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda abuziva
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda abuziva

Salutare
Am luat in urma cu jumatate de ora o amenda de la politia locala pentru consum de alcool in locuri publice, amenda luata pe nedrept.
Cum pot contesta asta in instanta?
Mentionez ca mai eram cu 2 prieteni care si ei au luat amenda deasemenea.
Cel mai recent răspuns: Marius 90 __ , utilizator 01:27, 30 August 2018
Formulati contestatie la procesul verbal,achitati 20 lei taxa timbru,depuneti contestatia in 2 ex,pv in original,indicati martori care sa sustina varianta dvs si motivele pt care considerati amenda ca nelegala.Daca nu va descurcati angajati un av macar pt a va formula contestatia.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am 2 martori care au fost sanctionati si ei. Politistii nu au nicio dovada ca eu am consumat alcool, nu aveau camera in masina si deasemenea niciun martor. Pe langa noi era o sticla de bere goala, care nu era a noastra iar ei au considerat ca noi am consumat o.
Mentionez ca am fost opresati de catre ei sa nu primim procesele verbale.
Care sunt sansele ca eu sa castig in instanta si ce se poate intampla daca nu castig?
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Grapefruit, utilizator
Salut! Am si eu o situatie.
Am parcat pe trotuar si politia locala m-a amendat.
Tin sa precizez ca am luat si amenda si pentru deranjarea linisti publice.
Treaba sta cam asa:
Am parcat cam 4 minute pe trotuar intr-o zona nesemnalizata ca e interzisa stationarea/parcarea fara a incomoda nici trecatorii nici traficul (ce-i drept era la mai putn de 50 de m de intersectie dar eram pe trotuar si nu eram pe carusabil -am poza) si totusi politia locala a venit rapid si si-a facut treaba.
Problema e urmatoarea:
- politistul pe toata durata discutiei a avut un ton ridica asupra mea
- m-a acuzat ca fac gesturi obscene desi eu doar gesticulam ca nu intelegeam de ce vor sa ma amendeze desi am stat ff putin si nu am deranjat pe nimeni (tineam degetele de la mana dreapta impreunate ca si cum ai face cruce)
-mi-a comunicat ca nu am voie sa vorbesc asa mult cu el
-a refuzat sa imi comunice identitatea lui pe motiv ca mi-a spus la inceputul discutiei deja si ca trebuia sa fiu atent la inceput cand a facuto
-buletinul l-am prezentat din prima faza iar datele au fost trecute pe un carnetel si mi-au intocmit pv in lipsa si a fost trimis prin posta
-au pus un martor ce nu era la fata locului

Tin sa precizez ca nu am vorbit urat, nu am jicnit si ca nu am amenintat desi asta scrie in pv-ul intocmit de politist.
Toate cele de mai sus s-au intaplat ca urmare a unei discutii linistite din partea mea comunicand ca sunt in trecere ca nu am deranjat pe nimeni si ca sunt la prima abatere timp in care acest politist zicea ca nu-l intereseaza si ca imi trimite amenda prin posta si avea mereu tonul ridicat imputandu-mi ca nu am dreptul sa vorbesc asa mult cu el si ca fac gesturi obscene, i-am zis sa nu mai tipe la mine de 2 ori iar el a continuat cu acelasi ton iar apoi eu in cele din urma am rabufnit si am tipat "Nu mai tipa la mine" iar acest lucru a dus la aceasta amenda.
El a procedat corect cu pv-ul in lipsa desi eu i-am dat buletinul si toate informatiile de care are nevoie?
Daca fac contestatie si cer sa se reduca la avertisment am castig de cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva Marius 90 __ Marius 90 __ Salut! Am si eu o situatie. Am parcat pe trotuar si politia locala m-a amendat. Tin sa precizez ca am luat si amenda si pentru deranjarea linisti ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenþionalã conform legii nr. 61/1991 Caps Caps Bună ziua. Deşi speram să nu ajung niciodată într-o asemenea situaţie, iată că s-a întâmplat. În seara de 8 februarie am fost coborât din ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda florin_stefanache florin_stefanache In data de 18.06.10 am parcat autoturismul pe trotuar (in realitate un spatiu cu noroi uscat), din cauza ca nu am gasit in zona respectiva un loc unde sa ... (vezi toată discuția)