avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Acțiune în constatare perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Acțiune în constatare perimare executare silita

Am înaintat în instanță acțiune în constatare perimare executare silita. Am solicitat de la executori dosarele de executare și am mers la un avocat care mi.a introdus în instanță acțiune în constatare a perimării executării silite. Au fost găsite perioade de 7 , 9 luni între actele execuționale . Instanță însă a clasificat o că și contestație la executare și a declinat competența de judecată a cauzei în alt județ. La primul termen în aprilie au respins că tardivă ,,contestația,,deși a fost clar că noi am făcut acțiune în constatare perimare executare. Menționez că ambele dosare sunt pe vechiul cod de procedura civila.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:21, 25 Mai 2018
Sa intelegem ca exista mai multe dosare de executare? Cate dosare, doua? Si au fost identificate doua perioade, una de 7 luni si alta de 9 luni in care nu s-au efectuat acte de executare? Daca da, atunci precizati de cand pana cand a curs perioada de 7 luni si de cand si pana cand a curs perioada de 9 luni, data exacta. De asemenea precizati cand ati introdus dvs cererea pentru constatarea perimarii, data exacta. Precizati si daca dosarele au fost anterior conexate si daca v-ati prezentat la termenul de judecata, dvs sau prin avocat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
trandafir2, moderator
Bună ziua,
Da sunt două dosare de executare. Unul cu banca Transilvania care m.a executat silit in 2012 luna martie prin executare directa in baza contractului de credit. Perioadele între actele de executare sunt mai multe începând cu data de 20 mai 2012 până în februarie 2013, din februarie 2013 până în august 2015 unde am găsit cerere de stăruință din partea băncii către executor și de atunci până în 2017 august când banca a cesionat creanță unei firme de recuperări. Eu nu am primit nici un act de executare fiind domiciliată în alt județ din 2012-2013 și alt județ din 2014 până în prezent, am depus în instanță un istoric de le evidenta populației în care se vede clar faptul că eu nu locuiam în acel județ când au fost trimise actele. Dosarul a fost făcut de un executor care în anul 2013 a fost cercetat și închis pentru fraudă și dosarul a fost preluat de un alt executor de care am aflat de la firma de recuperări creanțe telefonic in luna ianuarie a acestui an, de la aceasta nu am primit nimic nici somație ,nici alt act. La acest dosar am.depus în instanță acțiune în constatare perimare executare silita in data de 20.03.2018 și în luna mai când am avut termen judecătoria în raza căreia am domiciliul a trimis pentru soluționarea judecătoriei de unde am luat creditul in 2007. La dosarul cu numărul 2, executarea a fost începută în 14 februarie 2013 și până în aprilie 2014 nu au fost făcute alte acte de executare, de atunci până în prezent nu am mai primit nimic și la dosarul execuțional nu există cerere de stăruință din partea creditorului. In a
mbele cazuri am cerut executorului copii conforme cu originalul. La acesta am despus acțiune în constatare in data de 21 03.2018.
Mulțumesc!
Ok, din naratiunea dvs nu reiese cu claritate ce s-a petrecut, date si termene, adica nu mi-ati raspuns la intrebare legat de ce ati scris in primul mesaj. In scris nu o sa ne intelegem, insa va spun ca principiu (valabil pentru vechiul cod civil, pentru ca intr-adevar ambele dvs dosare sunt pe vechiul cod), sa presupunem ca perimarea incepe sa curga la 01 ianuarie (la ultimul act de executare efectuat), si apoi trec 6 luni in care nu s-a mai intamplat nimic, atunci constatarea perimarii poate fi ceruta de catre debitor. Insa, daca debitorul nu a cerut-o si ulterior s-au facut si alte acte de executare silita (ceea ce s-a intamplat si in cazul dvs), atunci in termen de 15 zile de la data primului act de executare efectuat dupa intervenirea termenului de perimare, exceptia perimarii se poate invoca pe calea contestatiei la executare.
Cat priveste declinarea competentei instantei sesizate de dvs fata de instanta de executare de la data inceperii executarii, aceasta declinare de competenta este corecta raportat la dispozitiile legale in materie, potrivit cu care schimbarea domiciliului debitorului dupa inceperea executarii silite, nu atrage schimbarea competentei instantei de executare.
Pentru alte amanunte (de pilda, daca s-a cerut sau nu conexarea executarilor) ar trebui vazute dosarele, insa dat fiind ca aveti avocat, cred ca este problema domniei sale.

Aparent si de la distanta, din cele expuse de dvs, solutia instantei mi se pare corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)
Executare silita barbup barbup In anul 2011 s-a deschis un dosar executional pentru suma de 2500 lei cheltuieli de judecata la care se adauga cheltuieli de executare. Debitorul a platit pina ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)