avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatic in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatic in CIC

Buna ziua!
Am o nelamurire. Momentan sunt in CIC (eu, mama) de 8 luni. Sotul meu a aflat ieri ca va fi disponibilizat. Este posibil ca eu sa ma intorc la servici si sa intre el in CIC?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 22:41, 13 Septembrie 2010
si o completare: este necesar ca el sa fie angajat sau in somaj in momentul depunerii cererii sau nu are importanta, avand in vedere ca 12 luni inainte de nasterea copilului a avut venituri impozabile, fara nici o intrerupere?
Multumesc din nou!
Daca sotul are stagiu de 12 luni inainte de data nasterii copilului, da, poate solicita CIC. Cred ca este de preferat sa depuna intai dosrul de somaj si apoi sa-l intrerupa cu CIC. Dvs puteti relua mai devreme munca doar daca este deacord angajatorul dvs.
Din nou aceeasi problema. Sotul meu poate intra in CIC daca nu are un loc de munca? de somaj nu poate fi vorba deoarece pleaca prin demisie. Multumesc!
Ar fi mai indicat sa isi depuna dosarul pentru cic decat sa isi dea demisia; prin depunerea dosarului pentru concediu ingrijire copil angajatorul va fi obligat sa ii suspende contractul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic maria_rubi maria_rubi Buna ziua! Am iesit din CIC pe 18 ianuarie 2009 (am stat 2 ani). Acum sunt in concediu prenatal, in 20 martie urmand sa nasc al doilea copil. Dupa cele 42 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil 2 ani dana-stefi dana-stefi Buna ziua,am o nelamurire si v-as ruga daca doriti sa mi-o deslusiti : ma aflu in concediu de crestere copil de 2 ani,copilul nascut la inceputul lunii iulie ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere si ingrijire copil continuat de tata bogdanca bogdanca Buna ziua, teoretic sunt in CIC pana la data de 27.08.2014, cand copilul va implini varsta de un an si 11 luni conform legii , insa as vrea sa ma intorc mai ... (vezi toată discuția)