Buna ziua.Sunt tot mai dezamagita de sistemul asta fiscal care se aplica in unele cazuri numai.Si sa va zic de ce :azi am primit o instiintare, ca mi se pune proprire pe conturi,cu toate ca datoria mea fata de stat e de numai 4500 lei si nu dateaza decat din august-septembrie,mai putin suma de 999 lei care o car dupa mine din aprilie, ea fiind dobanda si penalizare,ma rog, dar eu zic ca nu e atat de grav, fata de altii pe care ii stiu cu sute de milioane si ei nu-si mai fac probleme, sau aia nu lucra cu bancile si n-au ce sa le retina si atunci mergem pe varianta ,ca tot ala care e cinstit are de pierdut..DAr se tot vorbeste de mentinerea inlesnirilor la plata obligatiilor fiscale, prin care eu inteleg un fel de amanare, dar poate nu pt toti , numai pt aceeia care se duc cu cadouri si ii pupa toata ziua undeva pe acei ....si inca ceva,am mai cerut un fel de amanare de la cei de la fiinante,precum noi suntem in imposibilitatea de plati aceste datorii deoarece TVA-ul care il avem de plata, il incasam in cel mai fericit caz in 45 de zile, dar credeti-ma au trecut la altii si un an deja si nu am incasat acei bani, dar eu fata de stat am platit.Nu zic, daca am de platit impozit pe profit si pt cartile de munca, dar macar cu acel TVA sa ne mai amane un pic, dar nu, noi cum taiem facturi, cei de la finante vor sa -l si platim, ceea ce nu cred ca procedeaza corect, sau mai putin treaba cu propriirile, eu cred ca in cazul asta ne vor bloca, deoarece ei ne retin banii si noi nu mai putem trimite soferii la treaba, in cazul asta nu mai putem face bani,dam faliment, dam angajatii afara si poate asa se simt mai bine.Deci chiar nu mai inteleg,pt unii muma , pt altii ciuma.DAti-mi un sfat caci in halul asta nu mai stiu, daca lucrii corect,esti prost si iti pun altii piedici, daca nu lucrii corect, risti sa nu-ti fie platite serviciile si atunci iar e teapa, deci oameni buni,ce avem de facut, daca ei cred ca a bloca niste conturi este o solutie, tb lor, dar e solutie de moment, caci raman problemele nerezolvate.Multumesc, m-am cam intins,dar au reusit sa ma scoata din sarite, nu zic ca ma sustrag de la plati, dar nu am intarziat df mult si aceste datorii provin din tva si penalizari, caci restul le platesc la timp.
1. Formulati contestatie la executare pentru a va debloca conturile ( eventual, angajati un avocat pentru a verifica, pe acte, daca datoriile dvs. se incadreaza in aminarile de la plata, potrivit legilor date in anul de criza) sau:
2. depuneti o cerere scrisa la finante si intrati in audienta la mai- marii de acolo, pentru a va lamuri exact asupra nedreptatilor care vi se fac, eventual, poate e vina unui salariat de acolo, caz in care pot fi luate niste masuri impotriva acestuia;
Da, multumesc mult pt.raspuns.Acum imi trage oricum din cont,cu toate ca acei bani imi erau buni pt cursa, si oricum eu platesc,da cu o mica intarziere pt care platesc penalitati si nu vad de ce trebuiau sa blocheze contul , nu stiu ce fac cu altii,inteleg ca e criza, dar sa procedeze cu toata lumea la fel. ma repet am cunostiinte de firme care au mult mai multe datorii si n-au patit nimic,ei nu-i platesc nici pt angajati si pt asta nu se mai streseaza , dar pt ca nu lucra atat cu banca, n-au ce sa le blocheze, mie toti banii imi intra in cont, asta e. Am sa merg oricum pe la finante sa vad cum sta treaba.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cont blocat de anaf
eriklud
Buna,
ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat.
Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa ... (vezi toată discuția)
Blocare card credit?!
ko_ny
Fiind bugetara , am pierdut in ultimul an mai mult de 40% din salariu(ore suplimentare, sporuri,salariu de merit), asa ca m-am trezit in situatia de a nu-mi ... (vezi toată discuția)