avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Creștere copil

Sunt însărcinată in 7luni..am pensie de handicap grad 2.accentuat.permanent... Dak după ce nasc pot beneficia d ajutor creștere copil....mai poate si sotul sa intre in prenatal?sau trebuie sa renunț eu la ajutor pt ca sa poată intra el in prenatal..?unde trebuie sa ne interesam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 27 Mai 2018
Sotul nu poate intra in prenatal, ci numai in CCC.

OUG 111/2010
art.2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
.....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
.....
e) au beneficiat de pensie de invaliditate, în condițiile legii;
....

Tatal copilului poate intra in CCC cel puțin o lună din perioada totală a concediului de creștere a copilului , 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Mmariaaa Mmariaaa Bună ziua. În vara acestui an, urmează sa nasc gemeni. Întrebarea mea este: pot beneficia de indemnizația de creștere copil atat eu cât și soțul meu? (vezi toată discuția)
Prenatal si indemnizatie angwllica angwllica Buna ziua ma numesc angela si am 31, de ani.. Cu referire la prenatal eu am lucrat 10 ani intr-o fabrica si mi- am bagat lichidarea in 01,09.2016. Timp de 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pasarenick pasarenick Buna ziua ! Va rog frumos am si o intrebare cu noua lege privind indemnizatia pentru cresterea copilului ...Problema este ca nevasta mea trebuie sa nasca anul ... (vezi toată discuția)