In urma unor cereri / solicitari privind recalcularea drepturilor salariale, ale cadrelor didactice, inregistrate la secretariatul scolii, care este termenul de acordare a raspunsului la aceste cereri / solicitari?
Se ia in calcul faptul ca intr-un consiliu profesoral s-a raspuns (verbal) acestor cereri / solicitari ale cadrelor didactice?
Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.
În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul de 30 de zile cu cel mult 15 zile.
Bine raspunsul la cerere in termen de 30 zile + max 15 zile dar restituirea efectiva a sumelor ce rezulta din recalcularea drepturilor salariale?
MULTUMESC
Nu
nu am hotarare judecatoreasca dar au gresit calculul salariului pe perioada 01.01.2016-01.01.2018 si m-am adresat institutiei in 12.04.2018 .
mi-au dat raspuns ca DA am dreptate , urmeaza sa recalculeze salariile si cand vor fi gata o sa-mi dea banii.
dar intreb care este termenul legal in care trebuie sa -mi acorde drepturile salariale restante?
multumesc