avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie la notar cu privire la plata unui teren - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie la notar cu privire la plata unui teren - negata ulterior,verbal,de semnatar

Multumesc pentru raspuns la urmåtoarea situatie:
3 frati mostenesc 2 terenuri - teren nr 1 si teren nr. 2.
La terenul nr.2, doi frati in fata notarului :" noi,subsemnatii declaram actul de partaj cu sultå,fara sa avem nici un fel de pretentii prezente si viitoare...la teren".Deci lasa cu buna voie cele doua parti unuia dintre frati.
Dar prin intelegere,fratele care devine proprietar pe terenul nr. 2, declara totodata la notar ca la vanzarea terenului nr 1 va plati clar pentru cei doi frati pentru terenurile "oferite" de ei. Deci urma sa plåteasca celor 2 frati contravaloarea pentru cele doua parti din terenul nr. 2
In acest moment, dupå vanzarea terenului nr 1, fratele neaga declaratia de la notar, nu plåteste nimic.
Intrebarile mele sunt evident :
- poate fratele nega un act notarial semnat de el prin care declara pe proprie raspundere,cunoscand sanctiunile legii penale art 292, ca se obliga sa achite sumele celor doi frati.Cum?
-cum pot fratii sa atace legal aceasta negare?
-ce se intampla daca acest frate decedeaza? are urmas.
Cu multå stimå,
Ele Ion



Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare idadovici idadovici intrebarea este daca este un contract bun si pt cumparator care da totusi un alt pret care nu este trecut si care nu are nici o clauza in acest ... (vezi toată discuția)
Impartirea a 4 ha de pamant intre o matusa si nepoti bebi1 bebi1 Subiectul este urmatorul: bunica tatalui meu detinea 4ha de pamant si trei copii maria, ion si rada. Maria moare inaintea mamei sale lasan in urma ei doi ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)