avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea a 4 ha de pamant intre o matusa si nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea a 4 ha de pamant intre o matusa si nepoti

Subiectul este urmatorul: bunica tatalui meu detinea 4ha de pamant si trei copii maria, ion si rada. Maria moare inaintea mamei sale lasan in urma ei doi copii, pe tata si inca o sora dea lui, dupa moartea bunici tatalui meu raman in urma ca mostenitori tata si sora lui, ion si rada, ion fara sa faca succesiune vinde partea lui cu o chitanta de mana facuta la primarie (nestiid daca este legal sau nu) el intre timp decedeaza lasand in urma doi copii care nu stim absolut nimic de ei. Intrebarile ar fi: care sunt mostenitori, tinad seama de faptul ca rada traieste ? Au si copii lui ion dreptul, si daca da se poate face succesiune daca nimeni nu maistie de acestia? Cum se imparte pamantul ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:32, 16 Septembrie 2014
toti descendentii in linie directa ai bunicii au dreptul la mostenire, mostenitorul in grad superior care traieste exclude de la mostenire descendentii lui. Mostenirea se imparte in 3, fiind vorba de copii, fiecare parte de mostenire urmand a se imparti la nr de copii existent in cazul in care parintii nu mai traiesc.
Ce se intampla in cazul lui ion daca el a vandut partea lui cu chitanta de mana la primarie fara sa faca nici un act notarial se intampla prin anul 1998-1999
Nu e legala vanzarea.
Insa dupa ce se face succesiunea, daca Ion (urmasii lui) va primi ca parte, exact acel teren si va recunoaste acea chitanta de mana, dupa efectuarea procedurilor notariale se va putea incheia vanzarea lui la notar.
Cat ar ajuge succesiunea la aceasta poveste complicata pe care v-am spuso?
Nu pot sa va spun o suma. Depinde de modalitatea de solutionare si de zona unde este situat terenul.
Daca toate partile sunt de acord atunci luati legatura cu un notar.
Daca nu va intelegeti luati legatura mai intai cu un mediator pt o solutionare amiabila. Daca nu se poate sau nu se doreste solutionarea amiabila e necesara o actiune in instanta si un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa + teren JackRyan JackRyan Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Teodor are 12 copii si aproape de finalul vietii isi imparte averea in parti egale copiilor + o particica pentru el ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)