avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire in legitima aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire in legitima aparare

Buna ziua, acum cateva zile am fost la un bar cu mai multi prieteni, cu unul dintre acestia, care era langa mine, am avut cateva discutii in contradictoriu despre mai multe probleme, cand la un moment dat aceasta imi spune ca ma bate si imi imi pune o mana in gat, incercand sa ma stranga, in momentul acela eu m-am ridicat si i-am aplicat doua lovituri cu palma care i-au cauzat mici leziuni la nivelul fetei, spranceana ochiului putin umflata si nasul zgariat, cred ca l-am zgariat cu unghia de la mana. Acum, acesta mi-a transmis ca o sa -mi faca plangere penala si ca o sa scoata certificat medico legal cu 7-10 zile de ingrijiri medicale. Va mentionez ca erau mai multi martori care pot confirma cele spuse de mine. Vreau sa va intreb daca trebuie sa -mi fac probleme din cauza acestei plangeri penale, nu am mai avut niciun atecendent de acest fel, si asta s-a intamplat, consider eu in legitima aparare, dar legea in Romania e interpretabila. Ce credeti?
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
geludelagara, utilizator
Cel mai recent răspuns: geludelagara , utilizator 22:21, 29 Mai 2018
Nu te poti prevala de legitima aparare in acest context
Mai bine te impaci cu el ...sa i oferi o sulta urmata de scuze, si ai rezolvat-o .

fara militie fara judecati !
Adică legitima apărare nu se ia în considerare în acest context? Nu inteleg
Va referiți că nu te poți sustrage de la legitima apărare în acest context? Că a fost legitima apărare? Ce se poate întâmpla în cel mai rău caz? Date fiind circumstanțele care vi le-am relatat. El fiind cel care a început conflictul și eu doar m-am aparat instinctual.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
geludelagara, utilizator
Ar putea la o adică să se rețină și legitima apărare, dacă există dovezi serioase. Sau poate doar să se rețină provocarea, aici lucrurile sunt deosebit de sensibile și nu puteți ști niciodată dacă se va putea reține vreo circumstanță atenuantă sau cauză de nepedepsire. Cel mai bun lucru ar fi să cădeți la pace, că tot sunteți prieteni și să admiteți că ambii v-ați aprins pentru niște motive care nu ar fi meritat, poate ați consumat și ceva alcool și de acolo până la violență a fost doar un pas.
Am discutat cu persoana cu care am avut conflictul și am cazut la un consens pentru o sumă de bani și să nu-mi facă plângere, dar eu as vrea sa rezolv chestia asta într-un cadrul oficial , pot merge la un mediator unde sa semnam un document prin care eu îi dau suma de bani și el se angajează să renunțe la orice fel de pretenții,atât penale cât și materiale? Este posibil sa facem asta chiar daca în acest moment nu exista nicio plângere? As vrea sa mă protejez cumva, sa nu mă pomenesc că îi dau banii și peste un timp să-mi facă plângere.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
geludelagara, utilizator

Alte discuții în legătură

Violenta demna de plangere sau nu? Alexandru&&& Alexandru&&& Buna seara, O sa povestesc pe scurt: in urma unui mic accident in parcarea din fata blocului am zgariat superficial bara spate al masinii unui vecin. Dupa ... (vezi toată discuția)
Legitima apărare usr22 usr22 Ce părere aveți de speța asta? ... (vezi toată discuția)
Mi se ofera bani pentru a-mi retrage plangerea penala-loviri si alte violente. soparla62 soparla62 Buna ziua , am un nepot care a fost batut in parcarea unei benzinari. A fost la politie a depus reclamatie.A fost la IML a obtinut un certificat medicol legal ... (vezi toată discuția)