avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire in legitima aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire in legitima aparare

Buna ziua, acum cateva zile am fost la un bar cu mai multi prieteni, cu unul dintre acestia, care era langa mine, am avut cateva discutii in contradictoriu despre mai multe probleme, cand la un moment dat aceasta imi spune ca ma bate si imi imi pune o mana in gat, incercand sa ma stranga, in momentul acela eu m-am ridicat si i-am aplicat doua lovituri cu palma care i-au cauzat mici leziuni la nivelul fetei, spranceana ochiului putin umflata si nasul zgariat, cred ca l-am zgariat cu unghia de la mana. Acum, acesta mi-a transmis ca o sa -mi faca plangere penala si ca o sa scoata certificat medico legal cu 7-10 zile de ingrijiri medicale. Va mentionez ca erau mai multi martori care pot confirma cele spuse de mine. Vreau sa va intreb daca trebuie sa -mi fac probleme din cauza acestei plangeri penale, nu am mai avut niciun atecendent de acest fel, si asta s-a intamplat, consider eu in legitima aparare, dar legea in Romania e interpretabila. Ce credeti?
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
geludelagara, utilizator
Cel mai recent răspuns: geludelagara , utilizator 22:21, 29 Mai 2018
Da ! Asa trebuie formulata ! Daca vb de bataie, Politia se poate autosesiza cu sau fara plangerea lui.
Documentul semnat între mine și cel cu care am avut conflictul, semnat în fața mediatorului, trebuie să ajungă într-o instanță pentru a se da hotărâre pe respectivul document? Altfel nu are valoare juridică? Așa mi-a spus un mediator.
Sau la un notar? Daca facem documentul doar în fața mediatorului nu produce efecte juridice? Trebuie obligatoriu la notar sau in instanță?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta demna de plangere sau nu? Alexandru&&& Alexandru&&& Buna seara, O sa povestesc pe scurt: in urma unui mic accident in parcarea din fata blocului am zgariat superficial bara spate al masinii unui vecin. Dupa ... (vezi toată discuția)
Legitima apărare usr22 usr22 Ce părere aveți de speța asta? ... (vezi toată discuția)
Mi se ofera bani pentru a-mi retrage plangerea penala-loviri si alte violente. soparla62 soparla62 Buna ziua , am un nepot care a fost batut in parcarea unei benzinari. A fost la politie a depus reclamatie.A fost la IML a obtinut un certificat medicol legal ... (vezi toată discuția)