BUNA ZIUA.TATAL MEU A MURIT ACUM 3 ANI SUNT SINGUR LA PARINTI SI DUPA DECES NU AM FACUT NICI UN DEMERS .LOCUIESC CU MAMA MEA .PROBLEMA ESTE CA ACUM AM AFLAT CA EA ARE NISTE DATORII PE LA BANCI SI LA PROVIDENT PE CARE NU LE PLATESTE LA TIMP SI DE CARE EU NU STIAM.VREAU SA STIU CE DREPTURI AM EU CA SINGUR MOSTENITOR SI CE SE INTAMPLA DACA EA NU ISI PLATESTE DATORIILE.CE RISCURI SUNT.LOCUIESC CU EA SI CU FAMILIA MEA SI CEI 2 COPII SI NU CONTRIBUIE LA NICI O PLATA SI PLUS DE ASTA E PLINA DE DATORII PE CARE LE PLATESTE CU INTARZIERE.EA ESTE PENSIONARA DE DREPT.
La un birou notarial. Trebuie să achitați onorariul + tva, verificările la Registrele Naționale Notariale și un impozit de 1% către stat, calculat la valoarea masei succesorale.
Cuantumul acestor taxe depinde de valoarea bunurilor.
Mostenire, taxe
mirceani
Doresc sa aflu regimul taxelor de mostenire. Am auzit ca atunci cand mostenesti o cladire, exista o perioada de gratie in care nu se plateste taxa de ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat
stefanut
Cum se poate solutiona urmatoarea problema:
Dupa decesul sotului nu am facut succesiunea intrucat am un singur copil, dar acum doresc sa valorific masina ... (vezi toată discuția)