1) In faza cand parchetul dispune confirmare RUP fata de faptuitori (Art. 318, al. 12 C.p.p., iar partea vatamata solicita respingerea confirmarii de RUP, in cazul in care judecatorul respinge confirmarea de RUP, va trimite din nou dosarul la parchet, sau ce se intampla?
2) Daca faptuitorii primesc amenda sau fac inchisoare, partea vatamata mai are dreptul sa solicite despagubiri de la faptuitori pentru prejudiciul ce i-a fost cauzat?
In faza RUP, victima se poate constitui parte civila sau cand se poate constitui parte civila in procesul penal?
Daca se repinge cererea de confirmare, dosarul se trimite procurorului si acesta trebuie sa dea alta solutie(clasare sau trimiterea in judecata), o noua solutie de RUP nu mai este posibila.
1) Daca dosarul va fi trimis din nou la procuror, iar procurorul va da solutia de clasare, impotriva solutiei se clasare se reia din nou cu plangere impotriva solutiei procurorului conf. art. 340 cpp?
2) Judecatorul va da un anumit termen procurorului pentru a solutiona cauza? (Procurorul a mai dat odata solutia de clasare, s-a respins ordonanta procurorului, iar acum procurorul a facut cerere pentru confirmare RUP cu care eu nu sunt de acord. Daca judecatorul nu-i da un termen procurorului, acesta din urma mai saboteaza cu cercetarile penale).
3). Constituire parte civila in proces penal, cand se poate solicita? In orice faza al procesului de judecata?
Se face initial plangere la prim-procuror.
Nu i se impune niciun termen de solutionare.
Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti.
Deci daca judecatorul va respinge cererea de confirmare la RUP, dosarul va ajunge din nou la procuror, iar procurorul daca va dispune din nou o solutie de clasare, atunci cand fac din nou plangere impotriva ordonantei de clasare, ma pot constitui parte civilă in proces penal?