avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cerere anulare act + reparare paguba.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cerere anulare act + reparare paguba.

Am primit un raspuns de la institutia unde depusesem o petitie. (Institutia nr. 1). Institutia nr. 1 pentru a imi raspunde, a avut nevoie de un alt raspuns de la o alta institutie cu care colabora. (Institutia nr. 2).
Raspunsul pentru mine era negativ, mai exact institutia nr. 2 a oferit un raspuns fals catre institutia nr. 1 de la care am primit raspuns.

Am introdus contestatie (depus la institutie acte care dovedesc ca institutia ce a dat raspuns primei institutii, a mintit), iar in contestatie am solicitat institutiei nr. 1 sa remedieze situatia in termen de urgenta.

Institutia pentru a remedia situatia, a actionat in contencios admisnistrativ institutia nr. 2.
Recent, am primit o citatie de la instanta prin care mi s-a cerut sa achit taxa de timbru judiciara in cuantum de 50 de lei, probabil ca institutia nr. 1 a facut cerere pentru anularea inscrisului a institutiei nr. 2, iar taxa de timbru judiciara este probabil cea din OUG 80/2013, art. 16, lit. a.

As putea sa nu platesc taxa de 50 de lei pentru anularea inscrisului asa cum mi-a solicitat instanta, si sa achit o alta taxa mai mare pentru ca eu doresc si repararea pagubelor suferite prin actul eronat conf. art. 16, lit. b din OUG 80/2013?
------------------------------------------------------------
Art. 16 din OUG 80/2013
În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:
a) cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru pentru actiune in contencios administrativ Geocri7 Geocri7 Buna ziua, Ati putea sa imi spuneti, va rog, care este taxa judiciara de timbru pentru o actiune in contencios administrativ? Mai precis, este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Cat costa taxa de timbru judiciar pentru recuperarea taxei auto (oug 80/2013) Pilu Pilu Buna dimineata. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Cat m-ar costa taxa de timbru judiciar conf. OUG 80/2013, pentru o cerere de chemare in ... (vezi toată discuția)
Achitarea taxei de timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am introdus o acțiune de chemare in judecata in contencios administrativ, Impreuna cu acțiunea de chemare in judecată, am achitat si taxa de timbru ... (vezi toată discuția)