Am primit un raspuns de la institutia unde depusesem o petitie. (Institutia nr. 1). Institutia nr. 1 pentru a imi raspunde, a avut nevoie de un alt raspuns de la o alta institutie cu care colabora. (Institutia nr. 2).
Raspunsul pentru mine era negativ, mai exact institutia nr. 2 a oferit un raspuns fals catre institutia nr. 1 de la care am primit raspuns.
Am introdus contestatie (depus la institutie acte care dovedesc ca institutia ce a dat raspuns primei institutii, a mintit), iar in contestatie am solicitat institutiei nr. 1 sa remedieze situatia in termen de urgenta.
Institutia pentru a remedia situatia, a actionat in contencios admisnistrativ institutia nr. 2.
Recent, am primit o citatie de la instanta prin care mi s-a cerut sa achit taxa de timbru judiciara in cuantum de 50 de lei, probabil ca institutia nr. 1 a facut cerere pentru anularea inscrisului a institutiei nr. 2, iar taxa de timbru judiciara este probabil cea din OUG 80/2013, art. 16, lit. a.
As putea sa nu platesc taxa de 50 de lei pentru anularea inscrisului asa cum mi-a solicitat instanta, si sa achit o alta taxa mai mare pentru ca eu doresc si repararea pagubelor suferite prin actul eronat conf. art. 16, lit. b din OUG 80/2013?
------------------------------------------------------------
Art. 16 din OUG 80/2013
În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:
a) cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.