Buna dimineata. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Cat m-ar costa taxa de timbru judiciar conf. OUG 80/2013, pentru o cerere de chemare in judecata privind recuperarea timbrului de mediu (OUG 9/2013). Am studiat lit. a si b ale art. 16 din OUG 80/2013 (oare acolo trebuia sa ma uit ?) dar nu-mi dau seama unde m-as incadra. Multumesc daca ma poate ajuta cineva.
În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:
a)cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;
b)cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.
Asta ziceam si eu ca nu stiu la care litera ma incadrez, dar daca mi-ati dat raspunsul cu litera "b" bolduit, presupun ca acela este valabil. Multumesc.