avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru pentru actiune in contencios ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru pentru actiune in contencios administrativ

Buna ziua,

Ati putea sa imi spuneti, va rog, care este taxa judiciara de timbru pentru o actiune in contencios administrativ? Mai precis, este vorba de o Decizie Anaf prin care mi s-a respins contestatia si pentru care doresc sa fac actiune la instanta de contencios.

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:24, 10 Decembrie 2016
Buna seara
Art. 16 din OUG 80/2013
În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:
a) cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.

Calculati in functie de situatia dorita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru la instanta Mario70 Mario70 Care este pretul taxei de timbru ,procentual din suma si trebuie sa primesti acasa o recomandata de instiintare.Care sint pasi de urmat in caz ca primesc acasa ... (vezi toată discuția)
Cuantum taxe deschidere actiune in contencios administrativ impotriva agentiei nationale pentru plati si inspectie sociala utilizator1111 utilizator1111 Buna ziua Doresc sa introduc pe rolul Instantei de Contecios administrativ o actiune pentru anularea unuei decizii a Agentiei Nationale pentru plati si ... (vezi toată discuția)
Cat costa taxa de timbru judiciar pentru recuperarea taxei auto (oug 80/2013) Pilu Pilu Buna dimineata. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Cat m-ar costa taxa de timbru judiciar conf. OUG 80/2013, pentru o cerere de chemare in ... (vezi toată discuția)