avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de timbru la instanta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de timbru la instanta

Care este pretul taxei de timbru ,procentual din suma si trebuie sa primesti acasa o recomandata de instiintare.Care sint pasi de urmat in caz ca primesc acasa un plic pentru taxa de timbru care trebuie pentru proces la recuperarea taxa auto.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:42, 28 Martie 2014
OG nr.80/2013:
Art. 16

În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:

a)cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;

b)cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru pentru actiune in contencios administrativ Geocri7 Geocri7 Buna ziua, Ati putea sa imi spuneti, va rog, care este taxa judiciara de timbru pentru o actiune in contencios administrativ? Mai precis, este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea ... (vezi toată discuția)
Noile taxe de timbru Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Va rog sa-mi spuneti ce intelegeti dvs. din formularea legii referitoare la plata taxei judiciare de timbru pentru despagubirile cerute pentru pagubele produse ... (vezi toată discuția)