avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 544/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 544/2001

Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea legii 544/2001, de catre o institutie publica si daca e cazul si solicitarea de daune morale vor trebui sa plateasca acum anumite taxe de timbru care in trecut nu se cereau?
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 12:46, 7 Iulie 2013
Ordonanţa de urgenţă nr. 80/2013
Art. 16. - In materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vatamati in drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autoritati administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) cererile pentru anularea actului sau, dupa caz, recunoasterea dreptului pretins, precum si pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinte sau a oricarui altui inscris - 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ - 10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 lei.

====

Art. 27. - Orice alte actiuni sau cereri neevaluabile in bani, cu exceptia celor scutite de plata taxei judiciare de timbru potrivit legii, se taxeaza cu 20 lei.

Art. 28. - Daca legea nu prevede altfel, este scutita de la plata taxei judiciare de timbru orice cerere pentru exercitarea unei cai de atac, ordinare si extraordinare, impotriva hotararii judecatoresti prin care a fost solutionata o actiune sau cerere scutita, potrivit legii, de taxa judiciara de timbru.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul taxei judicare de timbru pentru o cerere împotriva casei de pensii ContSters326883 ContSters326883 Se achita o taxa de tibru daca vreau sa chem in judecata casa de pensii MAN ? Daca da care este cuantumul va rog ? (vezi toată discuția)
Cerere pe legea 544/2004 marusca marusca Casa Nationala de Pensii refuza sa imi raspunda la o cerere adresata in baza legii informatiilor publice. Am iurmatoarea intrebare; 1. daca doresc s-o chem ... (vezi toată discuția)
Noile taxe de timbru Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Va rog sa-mi spuneti ce intelegeti dvs. din formularea legii referitoare la plata taxei judiciare de timbru pentru despagubirile cerute pentru pagubele produse ... (vezi toată discuția)