avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere pe legea 544/2004
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere pe legea 544/2004

Casa Nationala de Pensii refuza sa imi raspunda la o cerere adresata in baza legii informatiilor publice.
Am iurmatoarea intrebare;
1. daca doresc s-o chem in judecata este necesara procedura medierii in actiunile pe contencios administrativ? nu solicit daune,nu vreau cheltuieli de judecata ?
2. trebuie sa platesc taxa de timbru in actiunile de contencios deschide pe legea 544/2004? cit as avea de plata?doar in situatia in care as avea de plata cheltuili cu taxa de timbru atit as cere sa mi se achite..
Cel mai recent răspuns: marusca , utilizator 14:28, 19 Septembrie 2013
nu se face mediere pe contencios administrativ , in fapt doar informarea privind medierea este obligatorie insa nu se aplica in cazul lutigiilor pe legea 544.

in privinta taxei :
În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:

a)cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;

b)cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.


Detalii: [ link extern ]
multumesc pentru precizari. e culmea,eu am solicitat casei de pensii doar o situatie ,nu cer daune,nu cer anularea vreunui act sau altceva. tot eu sa platesc taxa de timbru? ufffffffffff asta e..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 544/2001 ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea ... (vezi toată discuția)
Cuantum taxe deschidere actiune in contencios administrativ impotriva agentiei nationale pentru plati si inspectie sociala utilizator1111 utilizator1111 Buna ziua Doresc sa introduc pe rolul Instantei de Contecios administrativ o actiune pentru anularea unuei decizii a Agentiei Nationale pentru plati si ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru actiune in contencios administrativ Geocri7 Geocri7 Buna ziua, Ati putea sa imi spuneti, va rog, care este taxa judiciara de timbru pentru o actiune in contencios administrativ? Mai precis, este vorba de o ... (vezi toată discuția)